Evenement bewaren
05-11-2020
Nog 26 dagen om je aan te melden
Contact
BDO

BDO Insight Day

Jouw ideale start van een carrière in de accountancy begint in de Auditpraktijk van BDO!

BDO is een internationale, multidisciplinaire accountancy- en adviesorganisatie met een sterke regionale betrokkenheid. Deze combinatie maakt ons uniek. Als je kiest voor een carrière bij BDO, kom je terecht in een open, sociale en professionele werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en je eigen kansen te creëren. Wil je je specialiseren binnen je vakgebied? Of ben je een echte generalist die zijn kwaliteiten juist breed wil inzetten? Samen bekijken we in welke richting jouw talenten het beste tot hun recht komen.

 

Met meer dan 1.400 vestigingen en 67.000 professionals in 158 landen bieden we klanten in elke markt en op elke schaal nieuwe perspectieven. Dit maakt jouw werk interessant en uitdagend. Of je nu voor een familiebedrijf, mkb-onderneming, publieke organisatie of internationale onderneming werkt… met jouw persoonlijke aanpak, expertise en skills kun je impact maken bij elke opdrachtgever. Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. Met onze Startersacademie, persoonlijke coaching en programma’s voor talentontwikkeling én training on the job helpen we jou het beste uit jezelf te halen.

 

Mogelijkheden voor jou

De start van jouw carrière bij BDO kan op verschillende manieren en is geheel afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Wij bieden zowel voor bachelor- als masterstudenten werkstudentschappen, scriptiestages en startersfuncties aan binnen onze Audit & Assurance afdeling. Tijdens een werkstudentschap werk je 2 á 3 dagen per week mee met onze controleteams. Je wordt ingezet als een volwaardig Junior Assistent Accountant met bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Een ideale bijbaan als je een RA vervolgstudie ambieert. Tijdens een scriptiestage krijg je de mogelijkheid om onder begeleiding van onze ervaren accountants bij BDO je scriptie te schrijven. Daarnaast is er de mogelijkheid om, voor zover je planning het toelaat, mee te werken met een aantal controleteams. Heb je je bachelor of master afgerond en wil je doorstuderen tot RA? Dan biedt BDO jou hele mooie mogelijkheden om naast het werk in deeltijd jouw RA-titel te behalen.

De BDO Insight Day is geen reguliere inhousedag of business course, maar staat volledig in het teken van écht ervaren hoe het is om in de accountancy te werken. Je gaat dus ook zelf werkzaamheden uitvoeren onder begeleiding van een ervaren BDO'er. We starten de dag bij het BDO-kantoor van jouw keuze. Hier word je samen met de andere studenten persoonlijk ontvangen door de partner en maak je kennis met de collega’s op de vestiging. Ook leer je jouw buddy alvast beter kennen en kom je meer te weten over de BDO organisatie.


Vervolgens is het tijd voor het echte werk. Jouw buddy neemt je mee in zijn of haar werkzaamheden en het klantdossier. Hierdoor kom je alles te weten over de klant, het controleproces en natuurlijk: de werkzaamheden. Onder begeleiding van jouw buddy ga je verschillende controles uitvoeren en (digitaal) in gesprek met de klant. Zo ervaar je optimaal hoe het is om bij BDO te werken. Na het meewerken sluiten we de dag af met een hapje, drankje en een leuke quiz!


Programma

Het definitieve programma is nog under construction. De Insight Day start waarschijnlijk om 11:00 uur en eindigt uiterlijk 19:00 uur. We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een 1,5 meter Insight Day, waarbij we je zoveel mogelijk van de praktijk willen laten ervaren met voldoende afstand. De volgende onderdelen zullen gegarandeerd in het programma aanwezig zijn:

• Kennismaken met BDO en je buddy op een BDO-kantoor van jouw keuze

• Met je buddy meewerken aan zijn of haar lopende klantdossier

• Afsluitend avondprogramma