29 OKTOBER 2015
Where nature meets innovation

Wil jij kennismaken met leiders op het gebied van innovatie van natuurlijke producten onder het mom van duurzaamheid? Ben jij geïnteresseerd in de vele carrièremogelijkheden die deze verschillende bedrijven aanbieden? Beleef dan samen met Integrand de Inhousedag: Westland Discovery; hét kennismakingsevenement (off campus day) met innovatieve agrarische bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling en export van producten uit de natuur. Maak kennis met het dynamische bedrijfsleven van het Westland en proef niet alleen de sfeer, maar ook de producten die hier vandaan komen.

Wist jij dat:
  • Nederland wereldwijd de grootste exporteur is van groenten en sierteelt?
  • Het Westland op de tweede plek staat van de regio’s met de grootste verwachte economische groei van Nederland?
  • Het Westland de grootste tuinbouwgemeente van Nederland is met een bruto binnenlands product van €4.1 miljard?
  • Een kilo tomatenzaad meer waard is dan een kilo goud?
  • De agrofood en tuinbouwsector samen goed zijn voor 9% van het BBP?
  • Het Westland het grootste glastuinbouwcentrum is van de wereld?
Al nieuwsgierig geworden naar de bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt? Schrijf je dan in voor de Inhousedag: Westland Discovery!

De Westland Inhousedag
Het doel van de Inhousedag: Westland Discovery is om het Westland te leren kennen door het te beleven. De dag is ingestoken om precies dit te doen. We verzamelen bij Schiedam Centrum, waar wij vervolgens we met de bus naar het Westland zullen vertrekken, waar iedereen drie bedrijven te zien krijgt. Tijdens deze bezoeken worden de bedrijven niet alleen gepresenteerd, maar zal je zien hoe de producten gemaakt en verwerkt worden. Dit zijn geen simpele kassen, maar complexe zaken. Verder krijg je de kans om mee te denken over de dilemma’s die in het Westland spelen. De dag wordt knallend afgesloten met een netwerkborrel bij Dutch Flower Group. Natuurlijk is er alle gelegenheid tot het stellen van al jouw vragen.

Carrière 
Naast groenten en fruit, vallen ook plantenzaden en bloemen onder het grootste export aandeel van Nederland. Deze producten worden in de modernste kassen en laboratoria geteeld om uiteindelijk bij de consument te belanden. Tevens zijn zij de stuwende kracht van de Nederlandse economie. Het Westland biedt diverse en unieke carrièremogelijkheden. Wil jij hier meer over weten en het Westland leren kennen? Schrijf je dan nu in voor een unieke ervaring!

Deelnemende bedrijven
  • FloraHolland
  • Deliflor
  • Dutch Flower Group

Participating companies