Benchmark Electronics
Benchmark - Manufacturing Engineer (Medical)

Study phase

WO Master, WO Afgestudeerd

Region

Gelderland, Overijssel

Days

5

Required languages

Dutch

Function

Engineering, Industrieel ontwerp, Medisch, Productie, Projectmanagement, Research & development

Industry

Design, Engineering, Lucht- & ruimtevaart, Productie

Months

6+

Place of work

Deels op kantoor

About us

Benchmark Almelo maakt deel uit van een wereldwijd Benchmark Netwerk. Met vestigingen in de hele V.S., Europa en Azië levert Benchmark het hoogste niveau van marktgerichte diensten en gebruiksklare platformen waar onze klanten ze nodig hebben.

We hebben Design Centers of Innovation op strategische locaties in elk van de drie belangrijke regio’s. We werken voornamelijk voor de Medisch, Industriële en Aerospace & Defense-markten. Naast de elektronicaproductie hebben we ook volledige precisie-mechanische productiemogelijkheden. Zo werken wij bijvoorbeeld voor klanten als Airbus, Siemens, Fluke of Semiconductor-bedrijven.

We werken aan nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit kunnen bedieningspanelen voor in vliegtuigen zijn, connected sensor devices, service robotics, medisch apparaten, of semi conductor machineonderdelen. Wij helpen onze klanten om innovaties te ontwikkelen en snel in grote serieproductie te brengen.

Met ruim 13.000 medewerkers behoren wij wereldwijd tot de top 10 elektronicaproducenten. De vestiging in Almelo telt 500 medewerkers en heeft een sterk NPI-team (new product introductie) en ontwikkelteam van 130 engineers met een mix aan kennis en kunde zoals industrieel design, UX design, mechanisch ontwerpen, elektronica ontwerpen, software ontwerpen en testontwikkeling.

Bij Benchmark kun je rekenen op een stabiele werkomgeving, duidelijkheid en support van collega’s om je heen. Er is alle kans om je binnen de diverse klantprojecten te ontwikkelen in waar jij sterk in bent.Job description

Als Manufacturing Engineer (Medical) maak je deel uit van ons industrialisatieteam, in dit geval voor onze medische producten. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van het maakproces, voor nieuwe producten en voor wijzigingen op bestaande producten. Als Engineer haal je alles uit de kast om complexe samenstellingen eenvoudig te maken. Met jouw kennis van het produceren van medische producten voorzie je de risico’s die tijdens (volume)productie kunnen optreden en je probeert deze risico’s te mitigeren. Je draagt bij aan een optimale industrialisatie, die voldoet aan de eisen van externe en interne klanten.

Wat je kunt verwachten:

Je werkt in nauw overleg met de klant en met je projectteam. Je zal optreden als technisch intermediair tussen productie en klant bij industrialisatieprojecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van het productieproces en heb je als doelstelling om het zo Lean mogelijk in te richten. Om dit te realiseren draag je zorg voor de validatie van de productieprocessen, inclusief het trainen van de direct betrokken medewerkers om samen met je team het beste resultaat te behalen.

Hoe voeg jij waarde toe?

 • Je vindt het uitdagend om complexe processen eenvoudiger te maken en zorgt voor een lean productieproces zonder overbodige handelingen.
 • Je voegt waarde toe aan het product design door feedback te geven over eventuele risico’s in het maakproces en kunt je kennis van de medische wereld hier volop in kwijt.
 • Je ontwerpt intuïtieve processen waarbij de noodzaak voor werkinstructies minimaal is.
 • Je bent continu op de hoogte van de eisen en wensen van je externe en interne klanten en je streeft ernaar hieraan te voldoen.
 • Je blijft op de hoogte van ‘state of the art’ productie- en industrialisatietechnieken en past deze toe.

Je hebt de volgende taken:

 • Je ontvangt datapakketten van het productontwerp, met tekeningen en stuklijsten en je controleert deze op bruikbaarheid.
 • Je zorgt ervoor dat je de eisen en wensen voor de industrialisatie begrijpt en maakt de inschatting van de benodigde werkzaamheden voor de offerte.
 • Waar mogelijk neem je deel aan DFMEA’s waar je eventuele risico’s in het maakproces identificeert, waarbij je een control plan maakt voor risico’s die niet gemitigeerd kunnen worden.
 • Je initieert DfX-analyses (Design for Assembly, Design for Manufacturing, Design for Test) die teruggekoppeld worden naar het productontwerp.
 • Je maakt voorstellen voor de ‘make or buy’ beslissing van producten en een concept maakproces ‘value stream map’ en brengt hierbij de mogelijke faalwijzen in kaart (PFMEA).
 • Waar nodig optimaliseer je het ontwerp van het maakproces door toevoegen van hulpmiddelen en poka-yoke oplossingen.
 • Je regelt de productiesystemen in, ten behoeve van traceability en procesborging.
 • Je maakt een trainingsplan voor operators en verzorgt de werkinstructies voor de diverse processtappen.
 • Je maakt een onderhoudsplan voor de productiemiddelen en uiteindelijk zorg je voor de vrijgave van het procesontwerp.

Requirements

Wij zoeken jou wanneer je:

 • Een wo-opleiding in Technische richting (bijv. Mechanical of Electrical Engineering) hebt afgerond;
 • Enige relevante (stage-)ervaring hebt opgedaan in een technische omgeving;
 • Je hebt affiniteit met de medische industrie of (bij voorkeur) al enige ervaring met het produceren van producten voor de medische industrie.
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Kennis van maakprocessen en kennis van APQP of vergelijkbare standaarden hebt;
 • Beschikt over een mentaliteit van een teamplayer met oog voor de logistieke en inkoop technische aspecten;
 • Beschikt over een ondernemende en proactieve mindset.Working conditions

Wat bieden wij?

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • Fulltime starterssalaris
 • 27 vakantiedagen en 13 ATV dagen (o.b.v. een 40-urige werkweek);
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen;
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen zoals cursussen of trainingen;
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.


Apply