Bluemetric
Bluemetric - Asset Management Intern

Study phase

WO Master

Region

Utrecht, Randstad

Days

5

Required languages

English AND Dutch

Function

Analist, Finance

Industry

Kapitaalmarkt en privaat vermogen, Financieel & banken

Months

5, 6

Place of work

Deels op kantoor

About us

Bluemetric is een snel groeiende wealth advisory boutique met 15 ambitieuze collega's. We houden ons voornamelijk bezig met het adviseren van zeer vermogende individuen, families en instellingen over het beleggen en investeren van hun vermogen. Daarnaast geven wij klanten inzicht en controle over hun beleggingen doordat we ondersteuning bieden bij het realiseren van hun doelstellingen en wensen. Hiertoe analyseren wij investeringskansen op publieke en private markten. Denk hierbij aan investeringen in aandelen, obligaties, hedgefondsen en private equity, maar ook aan complexere oplossingen in de vorm van derivaten en gestructureerde producten. Door onze onafhankelijkheid spelen data-analyse en academisch onderzoek een hoofdrol in de onderbouwing van ons advies. Bluemetric kent een vlakke hiërarchie, waardoor iedereen een belangrijke rol vervult binnen ons hechte team.

Job description

De stagiair zal een volwaardige rol binnen het team vervullen. Dit betekent dat de stagiair ondersteuning zal bieden bij lopende projecten en op termijn ook meer verantwoordelijkheden kan krijgen. De stagiair zal voornamelijk verschillende investeringsmogelijkheden analyseren. Dit zijn analyses voor zowel publieke als private investeringsmogelijkheden. De stagiair zal daarnaast macro-economisch onderzoek verrichten en de ontwikkelingen op de kapitaalmarkten monitoren.

Requirements

Bluemetric zoekt gedreven studenten met een economische/financiële achtergrond. De sollicitant heeft sterke analytische en kwantitatieve vaardigheden. Bluemetric is een ambitieuze organisatie, die zoekt naar sollicitanten die zich prettig voelen in een dergelijk milieu. De sollicitant is bereid een stapje extra te zetten om kwalitatief goed werk af te leveren. Binnen Bluemetric geldt het principe: "hard on the matter, soft on the person". De sollicitant dient in staat te zijn inhoudelijk kritisch naar analyes te kijken. Daarnaast doen zich binnen Bluemetric voor iedereen verschillende kansen voor, assertiviteit wordt hierbij aangemoedigd.

Working conditions

Binnen Bluemetric ontvangt de stagiair een goede stagevergoeding. Ook worden onkosten voor lunch op kantoor en reiskosten vergoed. Daarnaast is Bluemetric een flexibele organisatie, waardoor in overleg veel zaken afgesproken kunnen worden. De stagiair zal zich ontwikkelen op het gebied van data-analyse, Excel en PowerPoint. Een belangrijk onderdeel van de stage is leren omgaan met financiële databases zoals Bloomberg en Preqin. De stagiair heeft tevens de mogelijkheid bij te dragen aan business building van Bluemetric. De stagiair zal een betekenisvolle rol vervullen binnen het team en zal meehelpen aan lopende projecten binnen de organisatie. Na verloop van tijd kan de verantwoordelijkheid binnen deze projecten toenemen. De stagiair zal begeleid worden door een 'mentor' binnen Bluemetric. De stagiair zal op reguliere basis evaluatiegesprekken voeren met deze 'mentor'.

Apply