Capital Mills
Capital Mills - Stagiair Venture Capital

Region

Zuid-Holland

Study phase

WO Master, WO Afgestudeerd

Days

3, 4, 5

Vereiste talen

English AND Dutch

Months

5, 6

Industry

Capitaalmarkt en privaat vermogen, Financieel & banken

Function

Analist, Finance

About us

Capital Mills is een investeringsmaatschappij opgericht in 2015 en bestaat uit een groep investerende ondernemers met een fulltime investeringsteam. We verstrekken zowel eigen vermogen (venture capital) als vreemd vermogen (revenue-based financing) aan tech ondernemingen en hebben in de afgelopen jaren een goed track-record opgebouwd met investeringen in o.a. Tiqets, 24sessions en Convious.

Job description

Als stagiair vervul je de rol van investeringsanalist binnen een compact team. Je wordt hierdoor betrokken bij alle facetten van het investeringsproces (o.a. dealsourcing, maken van markt- en bedrijfsanalyses, financial modelling, due diligence en deal making) en je kijkt mee met het investment management (o.a. gericht op de marktdynamiek en -positionering en de technologische kansen van ondernemingen in het portfolio).

Requirements

  • Je houdt ervan om in een dynamische omgeving te werken binnen een klein team
  • Je bent analytisch sterk, intrinsiek nieuwsgierig en hebt oog voor details
  • Je hebt goede resultaten behaald in een studierichting gerelateerd aan finance en investments en hebt ook accountancy kennis
  • Je bent een flexibele teamspeler, maar kan ook zelfstandig uit de voeten
  • Je hebt een ondernemende instelling en vindt het leuk om gesprekken te voeren met ondernemers en andere stakeholders
  • Je hebt een affiniteit met software en technologische ontwikkelingen
  • Een eerdere stage (venture capital, private equity, private banking en/of M&A) of ervaring bij een startup is een pré maar geen must

Working conditions

Tijdens je stage krijg je de kans om ervaring op te doen op alle relevante vlakken binnen het venture capital domein en wordt je nauw betrokken bij investeringsvraagstukken én -beslissingen. Je krijgt daarnaast de unieke kans om met het investeringsteam mee te kijken bij snelgroeiende Nederlandse tech ondernemingen op o.a. financieel, commercieel en operationeel vlak.

Apply