Flokk
Flokk - Medewerker Customer Service

Region

Buitenland

Study phase

WO Bachelor 2, WO Bachelor 3, HBO Bachelor 2, HBO Bachelor 3

Days

4, 5

Vereiste talen

English AND Dutch

Months

6

Industry

Design, Handel, Productie

Function

Sales

Job description

Flokk is een toonaangevend internationaal bedrijf op het gebied van design en productie van bureaustoelen en soft seating. We zijn de trotse eigenaar van de merken HÅG, RH, Giroflex, BMA, Offecct, Profim, Malmstolen, RBM en 9to5 Seating. Flokk ontwikkelt en produceert kwalitatieve, duurzame ergonomische zitoplossingen met een functioneel Scandinavisch design. Binnen de Flokk groep werken meer dan 2000 mensen aan de visie: Inspire Great Work!

Voor onze Customer Service in Brussel zijn we op zoek naar een stagiaire die fulltime of 4 dagen in de week diverse administratieve werkzaamheden verricht. Je maakt echt onderdeel uit van het team en leert hoe het reilt en zeilt in een commerciële omgeving. Er is veel contact ook met de Nederlandse CS en aan alles merk je dat Flokk een zeer internationaal opererend bedrijf is.

We werken voor ons verkoopproces met een aantal verschillende systemen, waaronder het CRM Superoffice(klantrelatiesysteem) en met een administratie/financieel systeem M3. In overleg met de medewerkers van de Customer Service zorg je dat de verschillende data goed zijn geregistreerd. Verder verricht je hand- en spandiensten, zoals facturen en orders nummeren, kopiëren, bezoekers te woord staan, post in ontvangst nemen, etc.

Requirements

We zoeken een tweede of derdejaars stagiaire.


Het is belangrijk dat je uitstekend Nederlands èn Frans spreekt en schrijft. Daarnaast moet je je goed in het Engels kunnen uitdrukken, in verband met de vele internationale (interne) contacten van de Customer Service.


We hebben een informele en prettige sfeer en zoeken iemand die daarbij past: open, nieuwsgierig, leergierig, makkelijk in de omgang. En iemand die gevoel heeft voor commercie.

Working conditions

Bij ons leer je hoe het reilt en zeilt in een internationale sales omgeving. Na een training ga je zelf met klanten en dealers (telefonisch) in gesprek. Je zult een goed probleemoplossend vermogen ontwikkelen en daarnaast leer je samenwerken, prioriteiten stellen en tot slot leer je autonoom te werken.

Je wordt dagelijks begeleid door onze medewerker CS in Brussel, op wekelijkse basis door een sales collega en op maandelijkse basis door de HR manager.

Apply