Riwo Engineering B.V.
Riwo - Fruit Quality Control by means of Machine Learning

Region

Overijssel

Study phase

WO Bachelor 3, WO Pre-Master, WO Master, HBO Bachelor 3, HBO Bachelor 4, HBO Master

Days

4, 5

Months

3, 4, 5, 6

Industry

Automotive, Energie, Engineering, Landbouw, Productie, Transport & logistiek, Voedsel

Function

Analist, Design, Engineering, Industrieel ontwerp

About us

Riwo is specialist in industriële automatisering en machine- en procesbesturing. Vanuit ons kantoor en/of op klantlocatie wordt gewerkt aan (maatwerk) projecten. Binnen onze organisatie heerst een informele en collegiale werksfeer.

Wij onderscheiden ons door onze klanten te ontzorgen door te ondersteunen bij het projectmanagement, alle besturingsdisciplines onder één dak te organiseren, voorop te lopen in besturingsoplossingen, maar vooral door te blijven investeren in ons zelf. Immers onze medewerkers maken het verschil. Door de combinatie van bovenstaande facetten worden klantrelaties omgezet in langdurige partnerschappen.Job description

Het realiseren van een werkend proof of concept op een fruitpluk machine welke is uitgerust met een extra robotarm,een vision systeem en een grijper zodat fruit kan worden gedetecteerd, getracked, geplukt en weg gelegd. Deze functionaliteit wordt momenteel ontwikkeld. De opdracht omvat het uitbreiden van deze ontwikkeling met een kwaliteitscontrole op basis van dezelfde technieken.

Onderstaande onderzoeksvragen zijn van toepassing:

- Welke kenmerken zijn noodzakelijk om kwaliteit van fruit te kunnen beoordelen en zijn al deze kenmerken onder te brengen in een geautomatiseerd systeem.

- Is het mogelijk om van elk gedetecteerd stuk fruit (appels of peren) automatisch de kwaliteit te bepalen en dit in een gradatie uit te drukken.

- Is het mogelijk om een cyclustijd van 5 seconden te halen.

- Is het mogelijk om de data geschikt te maken voor analyse in de cloud.

Uitgangspunten:

- ROS implementatie.

- Gebruik makend van het Riwo Rimote cloud platform

- Gebruik makend van de bestaande vision applicatie

- Het realiseren van een werkend proof of conceptRequirements

Wij zijn op zoek naar een stagiair/ afstudeerder op HBO/ WO niveau. Bij voorkeur affiniteit met machine learning en/ of robotica. De stagiair zal grotendeels zelfstandig bij Riwo intern de opdracht uitvoeren.

Gewenste kwaliteiten:

- Zelfstandig

- Proactief

- Affiniteit met ROS C++/ Python

- Kennis van machine learning modellen

- AnalytischWorking conditions

Riwo biedt een stabiele werkomgeving waarbij de kandidaat op een eigen werkplek de opdracht kan invullen. Er zijn collega's aanwezig waarmee overlegt kan worden over mogelijke oplossingen. De kandidaat leert om zelfstandig een opdracht te definiëren en hier het plan voor op te stellen. Vaardigheden zoals planning, risico management, organisatie zullen o.a. ontwikkeld worden. De kandidaat krijgt een vaste begeleider welke het hele traject beschikbaar zal zijn.

Apply