08 FEBRUARI 2018

Enschede staat bekend als een ondernemende stad, met veel (nog) start-up bedrijven. 
Naast grote bekende bedrijven, is het ook erg interessant kennis te maken met jonge ondernemingen, vandaar dat wij een Start-Up tour hebben georganiseerd langs verschillende jonge ondernemingen in Enschede.
* Ontdek in welke branches jij interesse hebt.
* Kom er achter wat een start-up inhoudt
* Ontdek hoe het mogelijk is een  bedrijf te beginnen. 

Deze dag ga je langs bij 3 verschillende soorten start-ups om te ontdekken wat zij doen.
De volgende bedrijven laten graag hun product en bedrijf laten zien:

Undagrid
Met hun technieken bieden ze vele mogelijkheden om logistieke processen te optimaliseren en nieuwe services te bieden. 
Undagrid biedt hun oplossingen al aan de maritieme sector, maar ook aan verschillende luchthavens zoals Schiphol en Paris-Charles de Gaulle, Dubai is de volgende.
https://www.undagrid.com/ 

No Nonsense Technical Solutions 
Door te werken met studenten uit allerlei studierichtingen kan voor ieder project van elk bedrijf een geschikt multidisciplinair team worden samengesteld. 
Werk samen met veel soorten kennis aan opdrachten die vanuit bedrijven zijn binnengekomen. Een voorbeeld is een onderzoek voor gemeente Enschede naar mogelijkheden voor duurzame energiebronnen . Een ander voorbeeld is een opdracht voor Boers Techniek B.V. met de opdracht een machine te produceren waarmee kunstgras producenten voor de FIFA hun matten kunnen testen. 

https://www.nnts-group.nl/nl/home/

SoundEnergy
Gebruik van fossiele energie moet omlaag. SoundEnergy heeft een baanbrekende techniek ontwikkeld. Het is een resultaat uit 20 jaar onderzoek naar Thermo Acoustiek. De techniek zet hitte om in koeling. Hun product is al ontworpen en die laten ze graag zien, maar natuurlijk gaat de ontwikkeling en het ontwerpen door! 
http://soundenergy.nl/