Veelgestelde vragen

Algemeen

Stichting Integrand is er om studenten te helpen bij de oriëntatie op hun carrière. Integrand wordt volledig gerund door studenten met in iedere academische stad een kantoor. Zo kunnen we studenten op een persoonlijke en toegankelijke wijze verder helpen in hun zoektocht naar bijvoorbeeld een stage. Ook organiseren we veel lokale evenementen om studenten kennis te laten maken met verschillende bedrijven.
Als je een account aanmaakt op onze site wordt je zo snel mogelijk benaderd door een van onze bestuursleden om je wensen en vragen te bespreken. We gaan dus meteen van start om jou te helpen!
Alle diensten van Integrand zijn geheel gratis voor jou als student! Van recruitmentdiners tot Inhousedagen, en van stagebemiddeling tot cv-tips en professionele LinkedIn foto's!

Bestuursjaar

Tijdens een bestuursjaar zet je je samen met andere studenten in voor een organisatie. Het biedt je de kans om je naast je studie te ontwikkelen. Daarbij komt bij een bestuursjaar ook veel gezelligheid kijken!

Een bestuursjaar bij Integrand kan parttime in een lokaal bestuur of fulltime bij het landelijke bestuur. Tijdens een lokaal bestuursjaar ben je bezig met het bemiddelen tussen studenten en vacatures naast je functiespecifieke werkzaamheden. In het landelijke bestuur opereer je op strategisch niveau en leidt je de lokale teams binnen jou functie.

Een bestuursjaar is erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert in verschillende groepen werken, te netwerken en ontwikkelt je soft skills. Een bestuursjaar is een uitstekende voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Onze lokalen besturen hebben een september en februari lichting. Het landelijk bestuur begint in augustus. Als je interesse hebt in een bestuursjaar kan je een mailen naar info@integrand.nl voor meer info.

Integrand zoekt gemotiveerde en ambitieuze WO-studenten die zich graag willen inzetten om andere studenten te helpen. Er zijn geen eisen in studierichting en extra-curriculaire ervaringen.

Stage

Als je stage loopt, ga je voor een bepaalde periode aan de slag bij een bedrijf. Hier pas je opgedane kennis van school toe in de praktijk en doe je werkervaring op. Het is een ideale kans om je netwerk uit te breiden en te ontdekken wat voor bedrijf bij jou past. 
Een stage is een geschikte manier om het werkveld te verkennen, om theorie van school toe te passen in de praktijk en erachter te komen waar jouw kwaliteiten en interesses liggen.
Integrand helpt studenten graag aan een stage. Meld je nu aan via onze site! We gaan dan samen op zoek naar wat jij leuk vindt, in welke richting jij je wilt ontwikkelen en bij wat voor een bedrijf je wilt stage lopen.
Een stage in het buitenland is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je verbreedt je horizon en dompelt jezelf onder in een nieuwe cultuur en taal. Daarnaast bouw je een netwerk op die later van pas kan komen.
Log in op onze site of maak een account aan. Vervolgens ga je naar de vacaturepagina en klik je op solliciteren. Op deze manier krijgen wij een melding en nemen wij zo snel mogelijk verder contact met je op.

Stuur ons een mailtje of bel ons! We kijken dan samen naar jouw interesses en lopen alle vacatures nog een keer langs. Er is vaak in overleg veel mogelijk bij bedrijven. Wie weet, vinden we samen een interessante stage voor je.

Afstudeerstage

Aan het einde van je opleiding voer je een afstudeeropdracht uit of schrijf je een scriptie bij een bedrijf. Bij vrijwel alle hbo-opleidingen is dit verplicht, bij de meeste universitaire studies is het een keuze.

Je gaat voor 4 tot 6 maanden aan het werk als stagiair bij een bedrijf en maakt hierbij een bijpassende afstudeeropdracht. Vaak bepaal je met je begeleider(s) hiervoor een onderwerp.
Integrand heeft een volle database vol met afstudeerstages. Meld je nu aan via https://www.integrand.nl/login. Wij helpen je graag verder bij de zoektocht naar de perfecte stage.

Een afstudeerstage is vaak een van de laatste onderdelen van je opleiding. Kijk naar het verloop van je studie en begin ongeveer met zoeken naar een afstudeerstage drie maanden voordat je wilt beginnen.

Zomerstage

Een zomerstage is een korte stage tijdens de zomermaanden. Je doet werkervaring op en ontdekt waar je interesses liggen. De precieze invulling van deze stage verschilt per bedrijf en waar zelf jouw ambities liggen. 

Er zijn verschillende platformen waarop je zomerstages kunt vinden. Ook op de website van Integrand staan verschillende mogelijkheden. Neem nu een kijkje: https://www.integrand.nl/vacatures/zomerstage

 

Wil jij werkervaring op doen, ontdekken waar je interesses liggen, zonder studievertraging op te lopen? Dan is een zomerstage echt wat voor jou!

Werkstudent

Een werkstudent is een student van hbo- of wo-opleiding die binnen een bedrijf werk komt verrichten. Hierbij combineren zij werken en leren. Zij werken gemiddeld tussen de 12 en 24 uur per week.

Er zijn verschillende platformen waarop je werkstudentschappen kunt vinden. Ook op de website van Integrand staan verschillende mogelijkheden. Neem nu een kijkje: https://www.integrand.nl/vacatures/werkstudentschap

Het salaris van een werkstudent verschilt per bedrijf en vacature. Vaak verdien je ongeveer hetzelfde (of meer) als bij een ander bijbaantje. 

Carrière-evenementen

Dat zijn evenementen die je helpen (bij de voorbereiding) een stap verder te komen in je carrière. Deze evenementen kunnen oriënterend, maar helpen ook bij het zoeken naar een stageplek, traineeship of baan.

Een carrière-evenement brengt je direct een stap verder in je carrière. Je kan op een laagdrempelige manier kennismaken met werknemers van een bedrijf en op die manier de bedrijfscultuur leren kennen. 
Op sommige evenementen zijn ook meerdere bedrijven aanwezig zodat je die bijvoorbeeld onderling kan vergelijken. 

We hebben voor iedereencarrière-evenementen. Het kan voorkomen dat een specifiek evenement alleen voor Master studenten is, maar dat zal er dan expliciet bij staan. 

Inhousedagen

Een inhousedag is een dag georganiseerd om een specifiek bedrijf beter te leren kennen. Dit is een dag waarin je het bedrijf, de werknemers en mogelijkheden voor jou binnen het bedrijf leert kennen. Vaak bestaat de dag uit een presentatie, een case en een borrel.
Veel bedrijven uit verschillende sectoren hebben inhousedagen. Kijk op bij onze evenementen om te zien welke inhousedagen in samenwerking met Integrand worden georganiseerd.
Een inhousedag biedt een kijkje in de keuken van een bedrijf. Je spreekt werknemers die je goed kunnen vertellen hoe het bedrijf er van binnen uitziet. Ook is dit een ideale kans om jezelf te laten zien, wat kan leiden tot een stageplek of baan.

Assessment

Deze computertestjes komen in steeds meer sollicitatieprocedures voor. Je hoeft zo'n test vaak niet foutloos te maken, maar het is wel belangrijk dat je beter presteert dan de andere sollicitanten. Daarom moet je jezelf goed voorbereiden en door tijdens strategische keuzes te maken (ga je bijvoorbeeld een vraag die je niet week gokken?). De trainingen van Careerstarter en de oefenvragen van Hellotest.nl zijn hier zeer geschikt voor. 

Omdat je vaak pas enkele dagen van tevoren weet welke test je moet gaan maken, kan het nuttig zijn om de volgende pagina te bekijken: Hellotest. Hier staat informatie over welke werkgevers welke testst gebruiken, en welke onderdelen daarin zitten. Zo geef je jezelf een voordeel, je weet tenslotte eerder wat je te wachten staat. Ook kan je op deze website vele oefenvragen vinden, waarmee je je specifiek voor jouw test voorbereidt.

Wil je ook een persoonlijke training, kijk dan bij Careerstarter. Daar kan je elke zaterdag in groepjes training krijgen, of 1 op 1 training krijgen op een door jou gewenst moment. De groepstrainingen zijn goedkoper dan de 1 op 1 trainingen, maar wil je het zeker halen, probeer dan de 1 op 1 training. 93% van de mensen die deze training volgt haalt vervoglens ook hun test. Wil je samen met een vriend of vriendin een training volgen, dan krijg je nog korting ook!

Sollicitatievragen

Tijdens een sollicitatiegesprek komen vaak dezelfde soort vragen aan bod. We hebben hieronder een lijst met vragen die je kunt verwachten tijdens je sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat je ten minste één keer over de vragen hebt nagedacht.  

 • Welke studie doe je en om welke redenen heb je die gekozen?
 • Wat was je alternatief voor deze studie?
 • Heb je bestuurservaring en heb je wel eens in een team gefunctioneerd?
 • Wat was jouw rol / functie?
 • Wat heb je ervan geleerd?
 • Wat vond je het leukste / minst leukste om te doen?
 • Noem eens drie goede en drie slechte eigenschappen van jezelf. Noem er nu nog eens een van elk.
 • Hoe omschrijven je vrienden jou?
 • Wat was je grootste uitdaging tot nu toe? Wat heb je ervan geleerd?
 • Vind je het belangrijk dat in besluiten veel van jouw inbreng terug te vinden is?
 • Wat voor een rol speel je meestal in een team? Doener, denker of criticus?
 • Wat versta je onder teamwork? Wat zijn daarbij belangrijke aspecten?
 • Heb je wel eens conflicten gehad, en zoja hoe ging je daar mee om?
 • Kun je een voorbeeld geven hoe je met een groep mensen een probleem oploste?
 • Geef eens een voorbeeld van hoe door jouw creativiteit een probleem werd opgelost.
 • Hoe ga je om met tegenslagen?
 • Wat voor een kritiek hebben anderen op jou? Ben je het daarmee eens?
 • Hoe ga je om met feedback?
 • Geef je zelf gemakkelijk kritiek op anderen?
 • Hoe werk je onder tijdsdruk?