E-assessment training bij Hellotest

13 augustus 2020 door Frederike Braat, Integrand Wageningen
E-assessment bij Hellotest
 
E-assessments zijn online tests die een neutraal beeld van de capaciteiten van de sollicitant weergeven. Vaak bestaat een e-assessment uit verschillende testen, zoals abstract, numeriek en verbaal redeneren. Verschillende studies tonen aan dat de mate waarin je een assessment maakt een voorspellende waarde heeft voor je succes in het bedrijfsleven. Dit is een van de redenen dat e-assessments steeds vaker deel worden van de sollicitatieprocedure. Om een goed beeld te geven wat het inhoudt, hoe je hier jezelf het best op kan voorbereiden en wat Hellotest voor jou kan betekenen heb ik een interview met Niels Poelsma gehad die alle ins en outs met mij deelde.
 
Wat is een e-assessment?
Als je gaat solliciteren bij een bedrijf dat gebruik maakt van assessments ziet de sollicitatieprocedure er zo uit: eerst stuur je je CV en motivatiebrief op, dan maak je een online e-assessment en persoonlijkheidstest (die zijn vaak gekoppeld). Daarna word je pas op kantoor uitgenodigd voor een gesprek. Door de assessments valt er minstens 50% af. Dit is voor bedrijven heel handig omdat er dan al een goede voorselectie is gemaakt, daarnaast bespaart het natuurlijk ook kosten.
Bij een e-assessment heb je verschillende onderdelen (abstract, verbaal en numeriek redeneren), per onderwerp zijn er ook verschillende verwachtingen. Daarnaast verschilt het ook per sollicitatie welke onderdelen je zult krijgen, dit lees je op de uitnodiging. Omdat je met een vergelijkbare groep concurreert is het zaak dat je goed voorbereid bent. Deze voorbereiding bestaat vooral uit oefenen. Hellotest helpt je hiermee en stoomt je klaar voor de assessments.
 
Hoe bereid je een e-assessment voor?
Het is key om goed te oefenen voor een assessment. Als je dat niet doet, val je snel door de mand en kom je nooit boven de 80/90% uit. Zo’n test kan je eigenlijk alleen maar verprutsen en heeft vooral voordelen voor bedrijven. Om het dus wel te halen moet je goed oefenen. Als je het niet haalt, gaat je sollicitatie namelijk niet door. Bij sommige bedrijven is het zelfs zo dat als je de toets niet haalt, je de komende jaren niet mag solliciteren.
Er zijn natuurlijk verschillende onderdelen, de onderdelen abstract, verbaal en numeriek redeneren kan je goed oefenen. Daarnaast is erbij deze onderdelen een tijdslimiet, soms per vraag soms per onderdeel. Bij sommige testen is de tijd ook een score factor, maar wees niet onzorgvuldig. Uiteindelijk wil je natuurlijk zoveel mogelijk goede vragen hebben.
De persoonlijkheidstest valt niet te oefenen. Hier is het van belang dat je dit zo eerlijk mogelijk invult. Vul geen antwoorden in die niet waar zijn, je loopt hier later alleen maar tegen aan. Stel dat je invult dat je een leider bent. Je wordt vervolgens aangenomen als leider van het sales team terwijl je helemaal geen leider bent. Ja, dan ben je snel weer ontslagen. Wees eerlijk, dan kom je altijd op de goede plek terecht.
 
Voor- en nadelen e-assessments?
Voor studenten zitten er eigenlijk weinig tot geen voordelen aan. Je krijgt geen IQ-score of uitslag. Als sollicitant heb je er weinig aan en kan je er eigenlijk alleen maar op verliezen. Je studeert voor zo’n test. Dit laat aan de werknemer natuurlijk wel zien dat je bereid bent om hard te werken. En niet getreurd, als je uiteindelijk voor het bedrijf werkt, ontdek je genoeg voordelen.
 
Wie is Hellotest en hoe zullen zij je voorbereiden op je e-assessments?
Hellotest is in 2015 opgericht door Niels en Corstiaan. Hellotest begon met online en offline-trainingen. Nu is Hellotest volledig gefocust op onlinetrainingen en geef workshops aan groepen studenten. ‘Het leuke aan trainingen geven is dat je vragen krijgt die je anders niet hoort’, dit maakt ook dat de ervaring per training groeit.
In Nederland heb je drie professionele partijen die je voorbereiden op e-assessments. Bij elke partij ligt de focus anders. Hellotest focust vooral op specifieke voorbereiding op afzonderlijke tests. Door ervaring weet Hellotest goed waar mensen tegen aanlopen en hoe ze je daardoorheen kunnen slepen.
Hellotest heeft een groot online bedrijfsoverzicht, daarin kan je zelf zien welke test en onderdelen bij welk bedrijf horen. De database van Hellotest wordt continu aangevuld en op dit moment hebben ze een overzicht van zo’n 800 tot 900 bedrijven. Dit bevat bijna 99% van de grote bedrijven in Nederland maar er staan ook een hoop kleine en specifiekere bedrijven tussen.
Hellotest heeft per bureau een test of oefenpakket. Stel dat je bij Unilever of een ander groot bedrijf gaat solliciteren dan weet Hellotest welke test je zult moeten maken. Bij aanmelding van Hellotest krijg je daardoor het juiste pakket aangewezen. Je krijgt eerst online lessen per onderdeel. Vervolgens krijg je de beschikbaarheid tot minstens 1.000 oefenvragen voor de assessments die je moet maken. Dit is een van de redenen dat meer zekerheid hebt om het te halen. Bij Hellotest oefen je dus echt alleen de testen die je voor je specifieke sollicitatie gaat krijgen.