Shell LiveWIRE innovatieprijs uitgereikt aan robot startup

4 december 2015 door Anke van 't Klooster
Startup

Vier ondernemers streden donderdag 3 december in de finale om de LiveWIRE Award 2015, het programma van Shell en de Kamer van Koophandel om jonge innovatieve ondernemers te helpen met de ontwikkeling van hun bedrijf. Maja Rudinac van Robot Care Systems ontwikkelde een robot om ouderen langer zelfstandig te laten functioneren. Zij nam de juryprijs van € 20.000 in ontvangst om te investeren in haar onderneming.

“Mijn drijfveer is om van ‘startup’ te groeien naar een groter bedrijf. Ik ben daarom enorm dankbaar dat ik vandaag de LiveWIRE Award in ontvangst heb mogen nemen. Hopelijk kan ik hierdoor nog meer ouderen een prettiger en zelfstandiger leven bieden”, aldus Maja Rudinac. In verzorgingshuizen zag Rudinac hoe ouderen worstelen met alledaagse handelingen. Om ouderen te helpen langer zelfstandig te kunnen functioneren en een leuker leven te hebben, richtte Rudinac Robot Care Systems op.

De vier finalisten EXO-L, KonneKt, Skytree en Robot Care Systems werden beoordeeld op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie. De juryprijs werd uitgereikt door Geert-Jan Bruinsma, Founder Booking.com. Ook president-directeur Shell Nederland, Dick Benschop was aanwezig: “Prachtig om te zien hoe jonge ondernemers met innovaties de markt willen veroveren. LiveWIRE is een voorbeeld van hoe grote bedrijven en startups kunnen samenwerken om innovatie en ondernemerschap te bevorderen”. Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel, vult aan: “Wij zijn trots dat we deze jonge ambitieuze ondernemers een rijk aanbod aan activiteiten mogen aanbieden in samenwerking met Shell.”  

Naast Shell, de Kamer van Koophandel en andere partijen die jonge ondernemers stimuleren, geeft ook Integrand aandacht aan startups met de Integrand startuptour in Amsterdam. Op 11 januari kunnen studenten een kijkje nemen bij drie startups: HelloFresh, Barqo en Bloomon.