Assessment

E-assessments (computertestjes) komen in steeds meer sollicitatieprocedures voor. Je hoeft zo'n test vaak niet foutloos te maken, maar het is wel belangrijk dat je beter presteert dan de andere sollicitanten. Daarom moet je jezelf goed voorbereiden op de verschillende onderdelen, en daarnaast wellicht ook enkele strategische keuzes maken. Ga je bijvoorbeeld een vraag die je niet weet gokken? De trainingen en online oefenopgaven van Careerstarter zijn hier zeer geschikt voor. Voor de meest actuele informatie over het aanbod kijk je op www.careerstarter.nl 

Omdat je vaak pas enkele dagen van tevoren weet welke test je moet gaan maken, kan het nuttig zijn om de volgende pagina te bekijken: https://careerstarter.nl/werkgeverslijst/. Hier staat informatie over welke werkgevers welke tests gebruiken, en welke onderdelen daarin zitten. Zo geef je jezelf een voordeel, je weet tenslotte eerder wat je te wachten staat. Ook kan je op deze website vele oefenvragen vinden, waarmee je je specifiek voor jouw test voorbereidt.

Ook voor persoonlijke training kan je terecht bij Careerstarter. Je kan 1 op 1 training krijgen op een door jou gewenst moment. Ook zijn er groepstrainingen beschikbaar, die vaak georganiseerd worden door studie- of studentenverenigingen. De groepstrainingen zijn per deelnemer goedkoper dan de 1 op 1 trainingen, maar wil je het zeker halen, probeer dan de 1 op 1 training. 93% van de mensen die deze training volgt haalt vervolgens ook hun test.