AT Osborne - Afstudeerstage HRM
AT Osborne | Afstudeerstage, B Human Resource Management| S Consultancy| Infrastructuur en Offshore|

Bedrijfsinformatie

AT Osborne lost ruimtelijke vraagstukken op en onderscheidt zich hierbij door de verbinding te maken tussen plannen en praktijk. Het bedrijf bestaat uit 150 specialisten die alle denkbare diensten leveren. De belangrijkste vakgebieden zijn huisvesting en vastgoed, infrastructuur en gebiedsontwikkeling en milieu. Het gebruik van een integrale aanpak levert hier volgens AT Osborne voordelen op. Door met diverse specialisten naar een probleem te kijken en diverse projecten als een geheel te zien, kom je tot slimmere oplossingen en nieuwe inzichten. 

Een uitdagende, leerzame en dynamische werkomgeving kenmerkt AT Osborne. Binnen onze organisatie is een HR Manager verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van strategie voor werving & selectie, talent ontwikkeling en performance management. Binnen dat vakgebied is ruimte voor een stage of afstudeeronderzoek, bij voorkeur op het gebied van HR analytics.

Functieomschrijving

In de strategie van AT Osborne voor 2016-2020 blijkt sterk de ambitie om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Dit doen wij in samenwerking met onze collega’s over de grens: naast ons hoofdkantoor in Baarn hebben wij ook vestigingen in Brussel en Parijs. Onze bestaande loopbaan paden helpen de AT Osborne adviseurs en managers zich te ontwikkelen als vakvolwassen professionals die een grote mate van inhoudelijke kennis combineren met sterke interpersoonlijke vaardigheden. In de toekomst zal de organisatie steeds meer vragen om een sterke mate van zelfreflectie en (inhoudelijke) vernieuwing.

Om binnen deze ambitie passend HR beleid en middelen voor persoonlijke ontwikkeling te kunnen bieden, is er behoefte aan inzicht: welke ontwikkelingen kent ons personeelsbestand? Welke opbouw zien we in onze organisatie en welke mate van verandering kent deze opbouw? Voldoet de in-, door en uitstroom in kwantitatief en kwalitatief opzicht? Welke financiële parameters passen bij deze ontwikkelingen (investering in aanname, kosten voor opleiding, etc.). Wij willen daarom een analyse op ons personeelsbestand laten uitvoeren. Het is jouw taak om dit onderzoek tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk presenteer je je resultaten aan onze directie in de vorm van een adviesrapport.
Jij bent de initiator en belangrijkste drijfveer achter dit project en je bent vrij om met eigen inbreng deze opdracht invulling te geven. Om feeling te krijgen met het bedrijf, vragen we je verder om één dag in de week mee te werken met de HR Manager. Uiteraard houden we daarbij rekening met je opdracht.

Functie-eisen

De ideale kandidaat beschikt over de volgende eigenschappen:
• Je bent Master student bij een opleiding op universitair niveau in de richting van Human Resource Management
• Je werkt zelfstandig en bent in staat om out-of-the-box te denken.
• Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
• Je bent analytisch sterk en hebt een brede blik.
• Je bent in staat om bevindingen en adviezen gestructureerd en helder te rapporteren.
• Je werkhouding kenmerkt zich als flexibel, energiek, betrouwbaar en doelgericht.
• Je bent per september beschikbaar met een doorlooptijd van minimaal 20 weken.
 

Wat biedt het bedrijf je?

Wij vragen nogal wat van jou. Daar staat een dynamische en boeiende (afstudeer)stage tegenover. Onze medewerkers waarderen de organisatie als topwerkgever. De werksfeer en vrijheid in het werk scoren hoog. Verder vind je bij ons:
• De kans om samen te werken met zeer vakkundige projectmanagers en consultants.
• Het netwerk van onze medewerkers is toegankelijk voor interviews, case studies en ronde tafels.
• Wij bieden daarnaast een werkplek, afstudeerbegeleiding en een vergoeding.

 

Regio

Locatie

  • Baarn

Dagen

Maanden