BKN - Uitdagende Stage Benchmarking

highlight

Bedrijfsinformatie

De Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) vertegenwoordigt ruim 60 organisaties met ca 210 kringloopwinkels. De leden van BKN zijn koplopers op het terrein van product hergebruik (kringloop) en het ondersteunen van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. BKN probeert samen met haar leden de acceptatie van kringloop te bevorderen.

BKN is een kleine branchevereniging die onder meer de volgende hoofdtaken heeft:
- Belangenbehartiging kringloopbedrijven
- Het creëren en onderhouden van een netwerk voor kringloopbedrijven
- Kennisdeling gericht op kringloopbedrijven en hun stakeholders
- Lobby richting overheden
- Persvoorlichting
- Imago bewaking en -verbetering

Bij onze werkzaamheden zijn de principes van een circulaire economie (duurzaamheid) en sociaal ondernemerschap een vanzelfsprekend uitgangspunt.

Functieomschrijving

Bij BKN is er een stageplek beschikbaar voor de periode van circa 7 maanden.

Je belangrijkste opdracht bij BKN is de benchmarking van kringloopbedrijven. Het betreft een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de prestaties van de leden van BKN op het gebied van mens, milieu en markt.

Met het onderzoek worden twee doelstellingen beoogd: 1) onderlinge vergelijkbaarheid tussen aangesloten leden van BKN en 2) het verzamelen van kengetallen ten behoeve van stakeholders zoals rijksoverheid, lagere overheden, klanten en medewerkers van kringloopbedrijven. Deze cijfers worden gebruikt om de maatschappelijke impact van de kringloopbranche in kaart te brengen en voor persvoorlichting.

Jouw voornaamste werkzaamheden betreffen:
- Meehelpen verbeteren van de bestaande vragenlijst;
- Verspreiden van de aangepaste vragenlijst;
- Nabellen leden;
- Het telefonisch en per mail beantwoorden van vragen (helpdesk);
- Analyseren gegevens en vergelijken gegevens met gegevens uit onderzoeken 2015 t/m 2018. 
- Rapporteren gegevens.

Het onderzoek vormt de basis voor een persbericht dat na afronding van het onderzoek en bij publicatie van het rapport zal worden verspreid. De afgelopen jaren zijn de persberichten in vrijwel alle landelijke media verschenen. (zie ook https://www.kringloopwinkels.nl/nieuws/toename-populariteit-kringloop-breed-uitgemeten-in-de-media/
Bij het onderzoek zullen externe deskundigen worden geraadpleegd.
Je zult ongeveer 16 uur in de week met de stageopdracht bezig zijn. Afhankelijk van drukte, kwaliteiten en prestaties kunnen er ook andere werkzaamheden worden opgepakt. De stageopdracht kan meestal goed worden gecombineerd met een (eigen) afstudeeronderzoek of scriptie. 

Functie-eisen

- In het laatste jaar van je studie aan hbo of minstens in het 3e jaar van je studie aan de Universiteit, bijvoorbeeld een afstudeerrichting op het gebied van: Bedrijfskunde, Bestuurs- en organisatiewetenschappen, milieukunde of -wetenschappen, (Commerciële) Economie;
- Je hebt oprechte affiniteit met Sustainability of Corporate Social Responsibility, in combinatie met Retail en/of Kringloop;
- Je bent flexibel;
- Je bent een teamplayer die in staat is goed zelfstandig te werken;
- Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
- Je bent sterk in het analyseren van data en hebt (ruime) ervaring in het werken met Excel.

Wat biedt het bedrijf je?

- Je doet een stage met directe impact binnen een gehele branche, op het interessante snijvlak van maatschappelijke ondernemen en de circulaire economie;
- Je werkt in een klein en betrokken team;
- Je krijgt de ruimte jouw werkzaamheden flexibel te organiseren;
- Je krijgt persoonlijke aandacht en begeleiding;
- Je krijgt een passende stagevergoeding, namelijk €200,- per maand. 
- We denken actief met je mee als je wilt afstuderen in de social enterprise sector en we helpen je toegang te krijgen tot ons netwerk van sociale ondernemingen.