Boston Consulting Group - Visiting Associate Program (Strategy Consultancy)

Strategy Consultancy

Partner

Regio

Locatie

  • Amsterdam

Bedrijfsinformatie

The Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van Strategy Consulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies gericht op blijvend concurrentievoordeel voor haar klanten. Dit advies is baanbrekend en bedrijfsspecifiek. De projecten, die altijd in teamverband met de klant worden uitgevoerd, variëren van fusies en overnames tot herstructureringen, van groeistrategieën tot innovatie. BCG adviseert vanuit verschillende Practice Areas als Consumer Goods, Retail, Financial Services, Industrial Goods, Energy en High Technology. Aan de basis van de adviezen ligt altijd fact based kwantitatief analysewerk. Klanten zijn multinationals en de top van het bedrijfsleven. BCG is de meest succesvol groeiende strategie consultant van Nederland. Consultants zijn zowel teamplayer als onafhankelijk denker, zowel creatief als gestructureerd, zowel rationeel als emotioneel intelligent. BCG biedt uitstekende internationale trainingsprogramma’s en uitgebreide persoonlijke carrièrebegeleiding: voor ambitieuze kandidaten de ideale werkomgeving om het maximale uit zichzelf te halen.

Functieomschrijving

BCG biedt het hele jaar door de mogelijkheid om stage te lopen. Je werkt dan als Visiting Associate (VA) ongeveer drie maanden mee aan een case. Je wordt intensief door ons begeleid. Na afloop van de stage krijg je uitgebreide feedback. En je stage-ervaringen kun je goed gebruiken bij de afronding van je studie. 

Als VA ben je lid van het projectteam en verantwoordelijk voor een eigen module. Dat kan bijvoorbeeld een marktanalyse voor een merk zijn, een structuurvergelijking van ondernemingen in de auto-industrie of een winstberekening voor een bedrijf in de industrial goods. Een stage is dus een goede manier om het werk bij BCG in de praktijk te leren kennen.