Diageo Brands B.V. - Customer Marketing Reserve stage
Diageo Brands B.V. | Meeloopstage, Afstudeerstage, B Sales/Business Development| Marketing| S FMCG|

Bedrijfsinformatie

Ons merkenportfolio bestaat uit meer dan 200 merken met o.a. Smirnoff en Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Tanqueray in portfolio en veel meer.

Diageo is wereldleider op het gebied van spirits en opereert in meer dan 180 markten met meer dan 36.000 getalenteerde medewerkers over de hele wereld. Ons grote aanbod van merken en geografische verspreiding betekent dat mensen met onze producten bij elke gelegenheid vieren kunnen ongeacht waar zij zich in de wereld bevinden. Dit is de reden waarom 'celebrating life every day, everywhere' de kern is van wat we doen. Diageo is beursgenoteerd in Londen (DGE) en New York (DEO). Voor meer informatie over Diageo, kijk dan ook op www.diageo.com, Facebook en volg ons op LinkedIn. Kijk ook op YouTube naar onze recente campagnes:

Joy Will Take You Further https://www.youtube.com/watch?v=K9R9YtaoYAE

Gentleman’s Wager II: https://www.youtube.com/watch?v=kzME9i03PpI

Functie omschrijving

Ciroc – Ketel One – Bulleit – Tanqueray Ten - Johnnie Walker Blue Label

We zijn op zoek naar jou in het bereiken van onze geweldige prestaties ambitie! Wil jij een stage lopen bij een multinational in de FMCG en de wereld leider in spirits met een geweldige merkenportefeuille? Wij bieden een uitdagende stage waarin je Customer Marketing ervaring kunt op doen.

Customer Marketing Reserve:
Customer Marketing Reserve luxe portfolio; Ketel One Vodka, Bulleit Bourbon, Tanqueray Ten Gin, Johnnie Walker Blue Label Whisky. Het team zorgt voor de merkactivatie door het creëren en commerciële plannen voor aantrekkelijke activaties in de horeca, events en retail en door deze briljant uit te voeren. Zij zijn de drijvende kracht achter de activiteiten voor de merken waarmee zij marktaandeel en omzet weten te realiseren.

Stage bij Diageo Reserve:
Als stagiaire ben je onderdeel van het Customer Marketing Team ‘Diageo Reserve’ en rapporteer je aan de Customer Marketing Manager. Je draait volledig mee met het team en hebt de mogelijkheid om zelfstandig aan projecten te werken. Denk hierbij aan commerciële marketing activiteiten zoals de activities in de markt van voorbereiding tot executie. Je gaat mee naar events/klanten, analyseert het effect van de activaties en zorgt voor een perfectie communicatie richting onze klanten (horeca en retail) en consumenten.

Retail gerelateerde werkzaamheden:
• World Class - High-end retail experiences uitrollen en evalueren zoals het analyseren van activaties of deze succesvol zijn geweest.
• Rotatie verhogende promoties voor in een slijterij en samplingacties in horeca
• KPI setting, monitoren en evalueren van wat we je hebt gedaan.

Horeca gerelateerd voor de high end cocktail bars en hotels
• World Class Competition roll-out (voor bartender)
https://www.theworldclassclub.com
• Bulleit / Ketel One / Tanqueray Ten marketing activatie support

Functie-eisen

Functie eisen:
• Je bent een Master-, WO Bachelor 3- of laatste jaar Hbo-student;
• Je bent analytisch en cijfermatig goed onderlegd;
• Je hebt een interesse in de FMCG industrie;
• Je hebt een sterk commercieel inzicht en bent creatief;
• Vloeiend in woord en schrift in Nederlands en Engels.

Wat biedt het bedrijf je?

Wat bieden wij:
We bieden een interessante en leerzame stage in een internationale omgeving waar jij je ontwikkelt binnen jouw vakgebied. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je gaat zelfstandig werken op verschillende projecten. Hierbij kun je uiteraard rekenen op een goede begeleiding van je manager en collega’s. Daarnaast krijg je product-allowance om onze mooie merken uit te proberen, volledige reiskostenvergoeding en een marktconforme stagevergoeding van € 450,- per maand, lunch allowance € 33,63 net per maand en de mogelijk voor product allowance te besteden in de staff shop.

Duur en startdatum:
Het betreft om een fulltime meewerkstage gedurende een periode van 4 tot 6 maanden vanaf 4 januari of 1 februari 2016 waarbij je ruimte hebt om 1 dag te werken aan scriptie/opdracht.