(Energy) Data Analytics & Business Development support

Bedrijfsinformatie

SmartDodos is een startup die zich richt op MKB bedrijven om hen te helpen met hun verduurzaming. Dit doen we in 1e instantie om hun energie verbruik in kaart te brengen. Hiervoor hebben we een dashboard met daaraan gekoppelde analytics en notificaties.
Op basis van het verbruik en analyses hierop kunnen we bedrijven helpen met verduurzamen: bijv. verlagen van het zgn. sluimerverbruik, helpen met doorrekenen van business case voor zonnepanelen, laadpalen, andere verduurzaming, etc. Ook helpen we met wet- en regelgeving, ihb de Wet Milieubeheer waarbij bedrijven moeten aangeven wat ze eraan doen om te verduurzamen. We doen dit direct voor bedrijven, of via partners zoals energie adviseurs.

Functieomschrijving

De stage in een mooie innovatieve hoek voor een student om zijn/haar tanden in te zetten! De inhoud van de 'meeloop stage' is mede zelf te bepalen qua interesse- en ervaringsgebied van de student. Het kan dus een combinatie zijn van analytische en operationeel (business development) werk: een boeiende en leerzame combi.

Affiniteit met duurzaamheid, data (analytics) en een commercieel/pragmatische instelling is gewenst!
 

Functie-eisen

Ondernemend, communicatie, affiniteit met duurzame energie en/of de energiesector (pre), affiniteit met marketing en marketing & sales IT tools (pre)
 

Wat biedt het bedrijf je?

Begeleiding door twee academisch geschoolde collega's / begeleiders, een dynamische sector en omgeving, mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken, 3 - 5 dagen in de week, vergoeding in overleg (tussen 200 en 500 Euro per maand), duur van de stage ook in overleg (min. 3, max. 6 maanden, langer in overleg indien wederzijds goed bevalt).