Finance/Mergers & Acquisitions meeloop of afstudeerstages bij Rembrandt Fusies en Overnames

Finance/Mergers & Acquisitions meeloop of afstudeerstages bij Rembrandt Fusies en Overnames

Regio

Locatie

  • Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven

Bedrijfsinformatie

Rembrandt Fusies en Overnames (F&O) is een van de grootste onafhankelijke organisaties met als kernactiviteit advisering en begeleiding bij koop en verkoop van niet-beursgenoteerde ondernemingen. Typische klanten van Rembrandt F&O zijn directeur-grootaandeelhouder (DGAs), ondernemers en grote, middelgrote en kleinere familiebedrijven. Onze focus ligt op corporate finance transacties met een omvang tot 75 miljoen. Rembrandt F&O is opgericht door ondernemende adviseurs met jarenlange ervaring in fusies en overnames. Ieder van onze projectleiders heeft een groot aantal succesvolle transacties gerealiseerd. Zij vormen samen met de projectmedewerkers bij Rembrandt F&O een hecht team, waarbij veel aandacht is voor zowel de persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkeling van de organisatie. Als stagiair word je direct actief betrokken bij diverse opdrachten en ben je een volwaardige gesprekspartner voor de klant en de projectleider. Rembrandt F&O is een onderdeel van de Rabobank Groep. Wij opereren als een zelfstandige onafhankelijke dochter van deze groep met veel ondernemingsvrijheid. Onze werkwijze laat zich samenvatten in drie kernwoorden: Toegewijd, Transparant en Transactiegericht. Meer informatie over Rembrandt F&O kun je vinden op onze website: www.rembrandt-fo.nl

Functieomschrijving

Bij Rembrandt krijg je de mogelijkheid om direct en van begin tot eind mee te werken aan opdrachten.  
Daarnaast bieden wij stagiairs een uitgebreid opleidingsprogramma dat bestaat uit:
  • Vaktechnische opleidingen (o.a. op het gebied van waarderingen, financiering en fiscaliteiten
  • Vaardigheidstrainingen (o.a. presentatievaardigheden, gespreks- en onderhandeltechnieken
  • Training-on-the-job 

Wij bieden mensen alleen een stageplaats (of baan als junior consultant) aan als wij geloven dat ze in een aantal jaren kunnen uitgroeien tot volwaardig fusie en overname projectleider. Wij kennen geen traject voor zij-instromers. 

Functie-eisen

Elk jaar hebben wij een aantal plaatsen voor bedrijfskundigen en economen die net zijn afgestudeerd of in de laatste fase van hun studie zitten. Rembrandt F&O kent geen traject voor zij-instromers.

Onze selectieprocedure is uitgebreid en streng. Dat komt omdat wij alleen mensen een baan of stageplaats bieden als wij geloven dat ze in een aantal jaren kunnen uitgroeien tot volwaardig fusie en overname projectleider.
  • Wij hebben een duidelijke voorkeur voor studenten die met de Masterfase van hun opleiding bezig zijn;
  • Ondernemende studenten met een goed cijfermatig inzicht;
  • Studenten die "met twee benen op de grond staan";
  • Studenten met affiniteit voor fusie en overnames in het midden- en kleinbedrijf;
  • Echte teamplayers;
  • Voornamelijk studenten bezig met afstuderen. 

Wat biedt het bedrijf je?

In geval van een afstudeerstage zal aan het begin van de stageperiode in onderling overleg de onderzoeksopdracht definitief worden bepaald.

Doel van de meeloopstage is om als junior consultant in een team met een manager of partner te werken aan diverse projecten. Na afloop van een stage hebben de stagiairs een goed beeld van het dynamische werk van een junior consultant bij ons Fusie en Overname kantoor. De stagiair zal bij aanvang van de stage direct betrokken worden bij projecten; sommige stagiaires gingen in hun eerste werkweek al mee naar de klant!

N.B.: Deze stage kun je lopen op het kantoor van Rembrandt F&O in Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam (zie andere vacatures)