FrieslandCampina - Marketing stage Coolbest
FrieslandCampina Coolbest | Meeloopstage, Afstudeerstage, B Marketing| S FMCG|

Initiatiefrijke Marketing Stagiair

Premier partner

Bedrijfsinformatie

Bij de werkmaatschappij FrieslandCampina Branded NL van de business group FrieslandCampina Consumer Products EMEA in Ede zoeken m.i.v. september 2017 een Initiatiefrijke marketing stagiair CoolBest

Bij FrieslandCampina delen we met 20.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met onze merken - ruim 30 - bereiken we miljoenen mensen in meer dan 100 landen. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. Een belangrijk onderdeel van FrieslandCampina Nederland zijn de merken CoolBest, Appelsientje, DubbelFrisss en Taksi.

Functieomschrijving

Werken voor een multinational in de FMCG markt, spreekt jou dat aan? Dan is dit een uitgelezen kans voor jou als creatieve en initiatiefrijke student om al je marketingvaardigheden in te zetten en verder te ontwikkelen op de FrieslandCampina vestiging in Ede! Je biedt vanaf dag één volwaardige ondersteuning aan het marketingbeleid van CoolBest in het retail kanaal. Met je analytische werkwijze zet je je in om het succes van CoolBest te vergroten. Pak deze kans om een schat aan werkervaring op te doen bij een bedrijf dat wereldwijd opereert.
 
Je hebt de volgende verantwoordelijkheden:
 • Je voert zelfstandig (deel)projecten uit, zoals ontwikkeling van nieuwe producten en verpakkingen.
 • Je werkt mee aan merk- en productcampagnes, van online campagnes tot winkelvloer activiteiten.
 • Je schakelt veel met externe bureaus om alle activiteiten in goede banen te leiden.
 • Je analyseert marktdata, identificeert kansen en brengt hier advies over uit
 • Je beheert de social media kanalen, de website en optimaliseert SEA
 • Daarnaast ondersteun je ook onze brandmanagers bij de salespromoties en de ontwikkeling en inzet van media.
 
In overleg bieden we je de mogelijkheid om een afstudeerproject uit te voeren binnen de marketingafdeling van FrieslandCampina Juices. Je werkt 6 maanden met het team mee. Hierbij werk je vier dagen per week; de vijfde dag kun je besteden aan jouw afstudeerproject.
 
De business unit Juices is een dynamisch bedrijf met iconisch Nederlandse merken. Het is een platte organisatie met een informele sfeer waar hard wordt gewerkt, maar ook veel wordt gelachen.
 
Ben jij het marketing talent dat wij zoeken? Stuur ons je CV en brief!

Functie-eisen

Houd jij van zelfstandig zaken oppakken en ben je goed in kansen creëren en verzilveren? Dan kun je rekenen op een veelzijdige stage binnen een leuk team in een dynamische werkomgeving.

In aanvulling op bovengenoemde vaardigheden ben je:
 • Analytisch;
 • Actief;
 • Proactief;
 • Identificeert kansen/mogelijkheden;
 • Makkelijk aanpasbaar in nieuwe situaties;
 • Laatste jaar wo-student;
 • Afstudeerrichting: marketing, communicatie of commercieel;
 • Geïnteresseerd in FMCG branche.

Wat biedt het bedrijf je?

FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We bieden een interessante en leerzame stage waar je je ontwikkelt binnen het marketing vakgebied. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en kunt uiteraard rekenen op een goede begeleiding en een passende stagevergoeding. Zo leer je tenslotte het meest.
Heb je vragen over bovenstaande functie of wil je gewoon wat meer weten over FrieslandCampina? Neem dan contact op met Integrand Wageningen.

Goed om te weten

De standplaats voor de stage is Ede. Het kantoor staat naast de fabriek waar onze producten worden gemaakt. Hier werkt het Marketing team samen met Sales, Finance en R&D elke dag met passie aan onze merken. Dit geeft een unieke informele dynamiek, waarbij we snel schakelen en veel realiseren. Uiteindelijk is er als marketeer niets mooier dan je eigen producten van de band te zien rollen.
 
Voor veel mensen, vooral uit de Randstad klinkt Ede nogal ver weg. We benadrukken altijd graag dat het vanaf Utrecht maar 25 minuten met de trein is naar station Ede-Wageningen. Op station Ede-Wageningen hebben de meeste collega’s een fiets staan, waarmee je binnen 5-10 minuten op kantoor bent. Meerdere collega’s wonen in Utrecht of Amsterdam.

Heb je vragen over bovenstaande functie of wil je gewoon wat meer weten over FrieslandCampina? Neem dan contact op met Integrand Wageningen 0317-483141