Hypoport BV - Institutional Clients / Junior Business Analyst

Bedrijfsinformatie

Hypoport is een internationaal opererend beursgenoteerd bedrijf dat zich specialiseert in financiële consultancy en ICT oplossingen. We leveren advies en software aan internationaal gerenommeerde financiële instellingen zoals (centrale) banken, toezichthouders, beleggers en trustkantoren. Voor onze klanten maken we software voor het beheren van complexe securitisatie en covered bond transacties. Met een transactievolume van 750 miljard Euro in onze software is Hypoport marktleider in Europa op het gebied van structured finance software. Voor onze vestiging op de Amsterdamse Zuid-As zoeken we een enthousiaste stagiaire. Je zult ervaring opdoen met consultancy, IT, finance, big data en klanten. Als stagiaire zal je tijd hebben om je scriptie te schrijven en daarnaast in een team mee te werken aan een echte securitisatie transactie. Ook heb je de beschikking over een enorme berg Europese hypotheekdata vanuit het European Datawarehouse. Een kleine greep uit onze klanten: ABN Amro Bank, Intertrust, APG, Blackrock, JP Morgan, Goldman Sachs, ING, Delta Lloyd, Rabobank

Functieomschrijving

De stage-/afstudeeropdracht mag je zelf een ambitieus voorstel voor doen.

Bevalt het van beide kanten dan kun je doorstromen naar de functie van Junior Business Analist:"Hypoport is op zoek naar een gedreven & enthousiaste Junior Business Analist. Houd je van aanpakken, heb je bovengemiddelde affiniteit met structured finance (securitisaties / covered bonds en andere ‘financial assets’ zoals lease-contracten en groot-zakelijke leningen) én lijkt het je een uitdaging om dit te vertalen naar uitstekend werkende software? Deins je er daarnaast niet voor terug om de complexe wereld van de structured finance te doorgronden en hiervoor intelligente oplossingen voor onze klanten uit te denken? Dan zoeken we jou. Ons team van business analisten is hands-on, gedreven en zij gaan ‘the extra mile’ om deadlines te halen. Will you go the extra mile with them!?"
 

Functie-eisen

Momenteel zit je in je Master jaar van de studie Economics, Finance, Econometrics of een andere kwantitatief georiënteerde studie. Je bent geïntrigeerd door complexe vraagstukken en data-analyse (met SQL), bent representatief en kan met klanten omgaan. Tevens heb je goede sociale vaardigheden en je vindt het leuk om klantcontact te (onder)houden. Daarnaast is het belangrijk dat je een uitstekende beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal. Ben je geïnteresseerd in een stage waar jij je vanaf dag één kan bezighouden met een gerenommeerde opdracht, neem dan contact met ons op!

Wat biedt het bedrijf je?

  • Inspirerende-, hands-on- én internationale omgeving
  • Steile leercurve met uitzicht op een job
  • Meer data dan je je voor mogelijk  had gehouden
  • Stagevergoeding € 700 p/mnd.