Iglo Nederland - Commerciële Stage – Account & Category Management
Iglo | Afstudeerstage, Meeloopstage, B Sales| S FMCG|

Bedrijfsinformatie

De bedrijfsstrategie van de Iglo is ‘Better Meals Together’. Deze strategie is gefocust op het creëren van geweldige, smaakvolle producten waar iedereen, iedere dag, bij elke maaltijd van kan genieten. Om deze doelen te bereiken laat Iglo zich inspireren door haar consumenten, zodat ze haar innovaties en merken kan afstemmen op de gedachtes en beleving van deze doelgroep. Het resultaat: heerlijke, eenvoudig te bereiden maaltijden voor de eetmomenten die er toe doen.

Iglo is een van de meest populaire en vertrouwde food merken in Europa en Kapitein Iglo is een van de meest herkenbare merkiconen. Iglo heeft niet alleen iconische producten als vissticks en spinazie, maar biedt ook een uitgebreid assortiment aan heerlijke, voedzame en gemakkelijk te bereiden producten voor alle consumenten en alle eetgelegenheden. Zo maakt Iglo het makkelijker voor mensen om gezond te eten. In andere woorden: we geven consumenten ‘gemak’ zonder daarbij in te leveren op fantastisch, vers dagelijks eten. Stage lopen bij Iglo betekent volwaardig meedraaien in een team van professionals in de FMCG sector. Je krijgt alle mogelijkheden om ervaring op te doen en jezelf klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Je maakt deel uit van een energiek en gepassioneerd team en wordt volledig bij de organisatie betrokken. Je stage bestaat uit het meewerken en ondersteunen op de afdeling met daarbij de mogelijkheid om je eigen projecten op te zetten en volledig zelfstandig uit te voeren.

Functieomschrijving

Bij Iglo krijg je de kans om volwaardig mee te werken binnen onze sales afdeling. Je krijgt veel verantwoordelijkheden, gaat zelfstandig aan de slag met diverse projecten en helpt met meebouwen aan de groei van onze organisatie. Omdat we een relatief kleine organisatie in Nederland zijn krijg je een volledig beeld van FMCG en maak je kennis met diverse disciplines.  Iglo is een van de meest populaire en vertrouwde food merken in Europa en Kapitein Iglo is een van de meest herkenbare iconen. Het heeft de wendbaarheid en dynamiek van een kleine lokale onderneming, gevestigd in Utrecht (Papendorp), maar heeft de ondersteuning en kansen van een internationale groep. Iglo is bekend van vissticks en spinazie, en is daarmee marktleider in Vriesvers. Daarnaast biedt Iglo ook een uitgebreid assortiment aan voedzame en gemakkelijk te bereiden producten.  In deze stage draai je volop mee op de sales afdeling bij Iglo. Je denkt mee in onze sales strategie en enthousiasmeert het team met jouw ideeën, welke je volledig uitwerkt en presenteert. Je ondersteunt de Key Accountmanagers in hun dagelijkse werkzaamheden en draagt zorg voor sales analyses. Aan de hand van Nielsen data analyseer je bijvoorbeeld de ontwikkelingen in de markt en maak je promotie evaluaties. Daarnaast ondersteun je het Category Management team bij het maken van maandelijkse rapportages, het analyseren van schappen plannen en andere dagelijkse werkzaamheden. Ook krijg je als stagiaire op onze sales afdeling de verantwoordelijkheid in het opzetten en uitvoeren van diverse E-commerce projecten.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar proactieve en daadkrachtige kandidaten die de ambitie hebben om een carrière in de FMCG of Retail te starten. Je bent een HBO of WO student in de laatste fase van je studie. Je bent doelgericht, analytisch sterk en kunt goed zelfstandig werken. Pro-activiteit is belangrijk en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel om goede prestaties te leveren. Je bent flexibel, kunt snel schakelen en hebt een passie voor food. Aangezien de voertaal in onze organisatie Engels is zoeken we kandidaten die de Engelse taal goed beheersen.

Wat biedt het bedrijf je?

Je bent 6 maanden beschikbaar vanaf juli/augustus 2017. Het is een meeloopstage en je bent 40 uur per week beschikbaar. Tijdens je stage wordt je begeleidt door een van onze Key Accountmanagers. Voor de stage ontvang je een stagevergoeding en indien je niet beschikt over een OV jaarkaart ontvang je een reiskostenvergoeding op basis van OV of auto.