Impact van 'bring your own device'
Mitopics | Afstudeerstage, B Techniek| Consultancy| IT| S Consultancy| Techniek|

Bedrijfsinformatie

Mitopics is een onafhankelijk IT-adviesbureau en onderscheidt zich door de combinatie van juridisch, bedrijfskundig en technisch perspectief. Onze diensten bestaan uit het begeleiden van onze klanten bij het opstellen van IT-beleid, ondersteunen bij de inkoop of aanbesteding van IT, contractering en implementatiebegeleiding. Ook hebben wij zeer ruime ervaringen in het begeleiden van samenwerkingsverbanden tussen organisaties, met name op het gebied van ICT. 

Functieomschrijving

Mitopics voert informatieplanningsprojecten  en vernieuwing van de IT-infrastructuur uit voor middelgrote organisaties, zoals bijvoorbeeld productie- en handelsbedrijven, scholen en zorginstellingen. In de blijkt dat devices meer en meer mogelijkheden krijgen en steeds meer een functies van de desktop en laptop over kunnen nemen. Daarnaast hebben consumenten ook steeds betere eigen mobiele IT-voorzieningen. Uit de ervaring met het onderwerp informatieplanning en IT-vernieuwing, staat Mitopics open voor een afstudeerder die op de snijvlakken van bovenstaande ontwikkelingen zijn of haar onderzoek wil formuleren. Hierbij denken wij aan beantwoording van enkele van de volgende vragen (maar inbreng van een eigen onderzoeksvraag is uiteraard ook mogelijk

  • Is het verstandig om “bring your own device” toe te staan? En welke varianten zijn daarbij mogelijk?
  • Hoe dient dit meegenomen te worden in het informatiebeleid?
  • Welke impact heeft dit op de IT-infrastructuur? Wat zijn ontwikkelingen in de markt op dit vlak (flexibilisering, beveiliging, toegankelijkheid, applicatie stores)?
  • Welke afspraken (varianten) kunnen worden gemaakt met werknemers (denk aan vergoeding, ondersteuning, beveiliging, garantieafhandeling etc?)
  • Wat zijn de succes- en faalfactoren bij de invoering van “bring your own device”?

Bovenstaande hoofdvragen geven een richting aan, maar worden natuurlijk in samenspraak met de afstudeerder en begeleider vanuit de universiteit concreet gemaakt. We zijn gewend dat afstudeerders samen met onze begeleider als resultaat tevens een artikel in een vakblad publiceren. De opdracht vindt plaats vanuit ons kantoor in Gouda, gedurende 6 maanden, minimaal 4 dagen per week. Start z.s.m.

Aan de afstudeerder bieden we ruime ondersteuning en persoonlijke begeleiding door ervaren consultants met praktijk- en inhoudelijke kennis. Daarnaast tref je collega’s die zelf ook nog niet zo lang geleden afstudeerden, die je graag helpen en met je meedenken. Ook zijn een open en informele werksfeer, deelname aan kantooractiviteiten en uitjes, goede vergoeding en adequate voorzieningen kenmerkend voor afstuderen bij Mitopics. Zo doe je niet alleen veel kennis over een erg boeiend en actueel onderwerp, maar draai je ook een half jaar mee in een dynamische adviesorganisatie. Hierbij zijn er ook mogelijkheden om met bedrijven (leveranciers en klanten) te klankborden over eerste inzichten. Bij een succesvolle opdracht is er ook nog eens uitzicht op een mooie baan!

Functie-eisen

We zoeken een WO-afstudeerder van een passende opleiding, zoals bijv. Bedrijfsinformatie, Business and IT of Technische Bedrijfskunde. Verder vragen we affiniteit met de IT-branche en interesse in consultancy, goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zelfstandigheid, accuraat en efficiënt kunnen werken, analytisch vermogen en een pragmatische instelling. Kennis van scrum, standaardpakketten en implementatiemethodieken is een pré.

Regio

Locatie

  • Gouda

Branche

Studie

Dagen

Maanden