Industrieel Ontwerp Voersysteem en Vacuüm Toilet
Big Developments BV | Academische bijbaan, Afstudeerstage, B Industrieel ontwerp| Techniek| S Techniek| Life Science & Chemie| Productie en industrie|

Bedrijfsinformatie

Het Agritech project ‘Het Familie Varken' zoekt enthousiaste studenten Industrieel Ontwerp en Werktuigbouwkunde voor het uitwerken van een innovatief voedersysteem en een varkenstoilet. Deze ontwikkeling wordt met een multidisciplinair projectteam van experts van binnen en buiten de varkenssector uitgevoerd.

De Familie Varken stal is een disruptief concept voor de varkenshouderij die helemaal gebouwd is op basis van het natuurlijke gedrag van varkens en ook op overige vlakken invulling geeft aan de verwachtingen omtrent duurzaamheid.

Functieomschrijving

We zijn nadrukkelijk op zoek naar IO-studenten die vanuit human centric design invulling kunnen geven aan de eet- en mestfuncties voor het varken en werktuigbouwkundigen die slimme, pragmatische systemen kunnen bedenken en prototypen om die belangrijke functies voor het varken binnen De Familiestal kunnen ondersteunen.

Concreet bestaat de opdracht uit het in een kleine groep ontwikkelen van twee systemen:
- een innovatief vacuum varkenstoilet, zijnde een toilet voor de verschillende varkens met achterliggend systeem voor het vacuum afzuigen van mest en urine.
- een voersysteem, waarbij voor individuele varkens kleine op maat gemaakte porties droog voer pneumatisch verstuurd worden naar te ontwerpen voerfuncties (voerbakken of borden)

Functie-eisen

WO opleiding minimaal 3 jaar: Industrieel ontwerp en/of Bouwkundig
creatief, innovatief en teamplayer, technische kennis, nieuwsgierig, zelfstandig
 

Wat biedt het bedrijf je?

Tijdsperiode: september - oktober 2016
1 avond per 2 weken workshop + 1,5 dag per week ontwerptijd flexibel in te delen, passende vergoeding per uur

Leermogelijkheden: unieke kans om te werken en leren met experts in een disruptieve AgriTech startup

Vergoeding: 12,50 Euro per uur

Regio

Locatie

  • Thuis, met uitzondering van workshops gegeven in Nieuwegein.