Innovatieve afstudeeropdracht
Independer | Afstudeerstage, B IT| Techniek| S Financiële dienstverlening|

Bedrijfsinformatie

Wij zijn de grootste financiële webshop en vergelijkingssite en ook één van de leukste werkgevers van Nederland. Met een jonge, betrokken en gezellige groep van meer dan 250 Independers werken we hard om onze idealistische en commerciële doelstellingen te realiseren. Met elkaar willen we de financiële markt transparanter en gemakkelijker maken en onze klanten telkens weer verrassen met super service. Dit maakt ons anders dan anderen, ook als werkgever. Wij hebben de overtuiging dat mensen het beste uit zichzelf halen als hun werkzaamheden aansluiten op hun kwaliteiten en zij de ruimte krijgen om dit zelf in te vullen. We werken in een uitdagende en dynamische omgeving, waarin we elkaar inspireren en steeds weer nieuwe dingen bedenken. We denken in mogelijkheden, durven fouten te maken, helpen elkaar en verbeteren onszelf steeds opnieuw.
Independer is continu bezig met Innovatie. Om onszelf te dwingen voldoende met de (verre) toekomst bezig te zijn hebben we een aantal mensen vrijgemaakt om 100% van hun tijd met innovatie bezig te zijn. Zij werken vanuit een locatie in Amsterdam aan vragen als:
• Kunnen we met AI toepassingen een systeem ontwikkelen dat automatisch suggesties aandraagt voor het beantwoorden van vragen die in het call center binnenkomen?
•In hoeverre is het mogelijk om een chatbot/agent te ontwikkelen die de huidige website-dialoog kan vervangen?
•Is de blockchain (technologie achter de bitcoin) inzetbaar in of naast het businessmodel van Independer?
•Wat zijn toekomstige ontwikkelingen qua consumentenbehoeften die vragen om aangepaste/nieuwe financiële producten?
•Hoe zou Independer een bijdrage kunnen leveren aan het reduceren van stress bij consumenten met financiële problemen?

Functie omschrijving

We hebben een tweetal afstudeeropdrachten die klaar liggen om opgepakt te worden.

1. Data-mining en natural language processing (NLP): Independer beschikt over een call center waar duizenden gesprekken en e-mails per dag binnenkomen en afgehandeld worden door financieel adviseurs. Independer vraagt zich af in hoeverre Natural language processing (NLP) ingezet kan worden om semiautonoom antwoorden op binnenkomende klantvragen te genereren. Opdracht: Analyseer call center gesprekken en ontwikkel een system om te herkennen wat de vraag van de consument is. Dit als een eerste fase van het uiteindelijk genereren van antwoord-suggesties voor de agent.

2. Ontwikkeling Bot Technologie: We zien een ontwikkeling waarbij de communicatie met de klant steeds meer via chattools als Slack en Facebook Messenger plaats vindt, en niet meer via de traditionele websites. Converstional UI is hot! Opdracht: Ontwikkel een bottechnologie die de huidige webdialoog van een vergelijking (voor bv. Een autoverzekering, of een zorgverzekering) op de site Independer.nl kan vervangen.
 

Functie-eisen

• Momenteel bezig met het laatste jaar van je WO studie Computer Science, Artificial Intelligence, Wiskunde, Informatica, Econometrie of heb je aantoonbare kennis en ervaring in dit gebied
• Je hebt een passie voor internet en online dienstverlening aan consumenten,
• Je hebt affiniteit met machine learning en natural language processing (NLP),
• Je hebt ervaring met javascript en python,
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift .
 

Wat biedt het bedrijf je?

Independer biedt je de mogelijkheid om gedurende minimaal 6 maanden in ons team mee te draaien terwijl je werkt aan je Master thesis. Onder begeleiding van een ervaren Independer kun je aan je afstudeeropdracht werken. Een afstudeerstage is een unieke gelegenheid om onze organisatie beter te leren kennen. En wie weet bevalt het je zo goed dat je na je afstuderen geïnteresseerd bent om bij ons in dienst te komen.

Wij zullen zorg dragen voor een adequate begeleiding. Collega’s van het innovatie-team doen dat vanuit de business. Vakinhoudelijke begeleiding komt vanuit de afdeling Business Intelligence van Independer of vanuit een externe partner die thuis is op het specifieke terrein.

Je ontvangt een vergoeding voor de stage, alsmede een reiskostenvergoeding.
 

Locatie

  • Amsterdam

Dagen

Maanden