Investeringsfonds UNIIQ - Stagiair Junior Investment Analist
UNIIQ | Afstudeerstage, Meeloopstage, B accounting / finance| S Financiële dienstverlening| Publieke sector|

Bedrijfsinformatie

UNIIQ is een investeringsfonds van € 22 mln. gericht op de proof-of-concept fase. UNIIQ helpt startende ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. Wij bieden ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Het fonds is een gezamenlijk initiatief van Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. UNIIQ wordt gemanaged door een team van vier investment managers, een business analist en een fondsmanager. De gezamenlijke ambitie is om innovaties sneller naar de markt te brengen en zo het innovatiepotentieel van Zuid-Holland te benutten. Word jij onze nieuwe gedreven stagiair die graag meer wil leren over het investeringsvak?

Functie omschrijving

Het UNIIQ-team werkt hard aan het financieren van jonge innovatieve bedrijven met potentie. De bedrijven waar wij naar kijken komen uit verschillende sectoren, van life sciences tot aan high tech bedrijven. Als stagiair Junior Investment Analist ondersteun je het team bij het investeringsproces. Je helpt bij het analyseren van nieuwe proposities die voor een UNIIQ financiering in aanmerking willen komen en je draait mee in de lopende investeringstrajecten. Deze en andere werkzaamheden maken onderdeel uit van deze uitdagende en veelzijdige functie:
  • Het beoordelen van businessplannen
  • Het maken van markt analyses
  • Het ondersteunen van portfolio bedrijven
  • Deelname aan pitchdagen waar ondernemers hun plannen komen presenteren
  • Het in teamverband werken aan investeringstrajecten
  • Maken gespreksverslagen
  • Schrijven van investeringsvoorstellen
  • Deelname aan start-up events

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste en pro-actieve WO-er, die het werken in deze dynamische omgeving met beide handen wil aanpakken. Je hebt affiniteit met technologie, innovatie en venture capital en je bent een echte teamplayer. Jij vindt het uitvoeren van grondige analyses leuk en komt snel tot de kern. Je bent in staat snel bedrijven en markten te doorgronden en de opgedane kennis over te brengen op het team. Je bent nieuws- en leergierig, analytisch sterk en hebt een kritische blik. Je denkt graag ‘out of the box’, bent een multi-tasker en gaat graag zelfstandig te werk. Je bent ondernemend en hebt een resultaatgerichte én discrete werkhouding. Je volgt een academische studie in de richting van bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Economie, Finance, of volgt een meer technische gerelateerde studie. 

Wat biedt het bedrijf je?

Werken bij UNIIQ betekent een uitdagende en zelfstandige job in een jonge informele organisatie. Je leert alles over het investeringsvak, en leert inhoudelijke (wetenschappelijke) kennis te combineren met de praktijk. Je bent onderdeel van het UNIIQ team, waarin je o.a. samenwerkt met de fondsmanager, investment manager en project assistent. De (WO) stagevergoeding bij UNIIQ is vastgesteld op € 464,00 bij een fulltime stage. Naast deze vergoeding heb je recht op 160 uur verlof per jaar. UNIIQ werkt samen met InnovationQuarter, waardoor je nog meer collega’s hebt; er werken op dit moment ca. 60 medewerkers. De organisatie is gevestigd in een modern kantoor (met flexibele werkplekken) in het World Trade Center in het Beatrixkwartier in Den Haag. Het is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Meer informatie over ons bedrijf en het laatste nieuws kun je vinden op www.uniiq.nl en in dit filmpje https://youtu.be/Ix9VZUsHlyU. De startdatum van de stage is in overleg. De duur is voor 5 a 6 maanden.