IT stage in de energiesector

Bedrijfsinformatie

Withthegrid is een Internet of Things start-up. Withthegrid verbindt netwerken van nutsbedrijven met het internet. Zo meten de apparaten (“devices”) van withthegrid op honderden plekken in het land de temperatuur in de leidingen in het stadsverwarmingsnetwerk, regelen we de spanning voor kathodische bescherming in het gasnetwerk en detecteren we lekkages in waterleidingen. Onze klanten zijn grote Nederlandse netbeheerders.

Functieomschrijving

De devices van withthegrid genereren veel data, die inzichtelijk wordt gemaakt op ons web-based platform. De user interface van het platform toont de gebruiker op dit moment voornamelijk tabellen en grafieken met historische meetdata.
Withthegrid wil het dashboard verbeteren zodat gebruikers er meer en betere conclusies uit kunnen trekken, ze direct worden gewezen op afwijkende waarden waar ze iets mee moeten en niet afgeleid worden van data waar geen aandacht voor nodig is.

Withthegrid ziet graag dat de stagair de user interface van het platform opnieuw ontwerpt, bovenstaande motivatie indachtig. Omdat veel data geografische kenmerken heeft, verwachten we dat de kaart centraal komt te staan in het nieuwe ontwerp, maar we staan open voor alle suggesties, zeker wanneer deze met bewijs kunnen worden gestaafd. Naar verwachting zal de opdracht in de volgende stappen verlopen:

 1. Vereisten, literatuur en praktijkonderzoek: In deze fase definieert de student de vereisten aan het nieuwe ontwerp. De student verzamelt en structureert mogelijke oplossingen uit de verschillende bronnen.
 2. Ontwerp: De student maakt een of meerdere ontwerpen. De student bespreekt dit met de huidige gebruikers van de user interface.
 3. Implementatie: Het nieuwe ontwerp wordt door de student ontwikkelt.
 4. Verbeteringen: Wanneer de nieuwe user interface een tijdje draait, kunnen o.b.v. feedback van gebruikers verbeteringen worden geïdentificeerd en doorgevoerd.

Functie-eisen

Om succesvol te zijn zit je in je laatste fase van een van de volgende studies (of vergelijkbaar) op HBO/WO niveau: Econometrie, Wiskunde, Algoritmiek, Artificiële intelligentie, Natuurkunde, Computer Science, Data science, ICT. Je bent leergierig en wil je opgedane kennis graag in de praktijk brengen. Je schuwt niet om vragen te stellen en als je denkt dat iets niet klopt dan zeg je dat. Daarnaast vind je het leuk om in een klein en jong team te werken. Verdere functie-eisen:
 • Ervaring hebben met en gevoel hebben voor UI/UX ontwerp
 • Veel ervaring hebben met Javascript (bij voorkeur ES6)
 • Bij voorkeur gewerkt hebben met Vue.js (niet vereist)

Wat biedt het bedrijf je?

 • Vergoeding: 300 EUR / maand
 • Samenwerken met de CTO en andere ervaren teamgenoten van withthegrid
 • Gevoel krijgen van "de industrie"
 • Bijdragen aan een snelgroeiende startup in de energiesector met mogelijkheid tot indiensttreding na succesvolle afronding stage
 • Gezamenlijke lunch en vrijdagmiddagborrels 
Het kantoor van withthegrid bevindt zich op een energiecentrale met stadsverwarming. Dat betekent een industriële omgeving waarbij de afstudeerder/stagiair een goed gevoel krijgt van de industrie. Binnen deze omgeving heeft withthegrid haar eigen kantoor waar het dagelijkse werkt aan het ontwikkelen van de hardware en software voor haar klanten. We lunchen gezamenlijk en sluiten de week vaak af met een borrel in de buurt.