Bedrijfsinformatie

Lead Today is een bureau voor digitale marketingstrategie en uitvoering, met een sterke focus op leadgeneratie. Lead Today heeft zo'n vijftien jaar ervaring in online marketing. Vanuit Rotterdam werkt een vast eigen team van experts samen met een flexibele schil van specialisten op het gebied van onder andere design, concept, copywriting, fotografie en animatie- en videoproductie. Het team van ongeveer 16 digital natives richt zich specifiek op de branches B2B, Real Estate en Charity. Lead Today is gevestigd in het World Trade Center in Rotterdam: Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam.
 

Functieomschrijving

Junior Online Marketeer
Binnen de discipline 'online adverteren' bieden we per 21 augustus 2017 een meeloopstage aan binnen Lead Today voor 5 dagen per week en voor een periode van 5/6 maanden. Voor diverse klanten voeren we werkzaamheden uit om de hoeveelheid bezoekers naar de website of webshop te vergroten. We zetten daarbij vooral Google Adwords, Facebook, Youtube en display advertising in, maar we kijken ook naar nieuwe kanalen. Tijdens de 6 maanden leer je alle in en outs van het Adwords advertentiesysteem van Google. Je gaat zelf aan de slag, onder begeleiding van een van onze ervaren online marketeers, met het beheren en optimaliseren van campagnes, met als doel het verhogen van het rendement van de campagnes. Ook het rapporteren van de resultaten krijgt veel aandacht.

Functie-eisen

Een sterk analytisch inzicht is vereist voor deze functie, omdat er grote hoeveelheden data verwerkt worden. Het principe van 'meten = weten' gaat sterk op. Toch is enige creativiteit ook belangrijk, om de juiste kansen per klant te kunnen signaleren. Verder verwachten we een actieve en leergierige werkhouding, maar hopen we ook dat je bijdraagt aan de gezellige en informele sfeer binnen ons bedrijf. We werken als team voor onze klanten, daar ga jij een onderdeel van uitmaken. De competenties communicatief, overtuigen en klantgerichtheid zijn een pre.

Wat biedt het bedrijf je?

Je krijgt de mogelijkheid om binnen je stageperiode alle officiële Google Adwords & Google Analytics certificeringen te behalen. Daarnaast haal je ook certificaten van Youtube en inbound marketing.

Naast de certificeringen en een stagevergoeding bieden we je ook de kans om mee te draaien in ons bedrijf. We zijn een jong en groeiend online marketing bureau, waarin goede teamspirit centraal staat. Je kunt een uitstekende lunch verwachten (gratis), met uitzicht over Rotterdam vanaf de 10e verdieping van het WTC. Iedere vrijdag hebben we een kennisoverdracht sessie, waarmee we elkaar scherp houden qua kennisniveau. Uiteraard sluiten we die af met een gezellige borrel. Verder bieden we veel ruimte voor eigen initiatief, uitgeleerd zijn we immers nooit!