Logex - Starter Analyst

Regio

Locatie

 • Amsterdam

Dagen

Maanden

Bedrijfsinformatie

De missie
De gezondheidszorg is één van 's werelds snelst ontwikkelende industrieën en is sterk in beweging. De uitdaging is om de sector toegankelijk en betaalbaar te houden. De missie van LOGEX is om de kwaliteit en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg te verbeteren door slimmer gebruik te maken van ‘big data’ en technologie.
 
OVER LOGEX
LOGEX gaat niet alleen over mensen, maar ook over technologie. Wij zijn een healthcare analytics organisatie die met behulp van big data financiële, operationele en kwaliteitsmodellen ontwikkelt voor verschillende zorgaanbieders. Denk hierbij aan kostprijs- en begrotingsmodellen voor ziekenhuizen, performance benchmarks voor medisch specialisten en portfolio analytics producten die gericht zijn op het leveren van zinnige en doelmatige zorg voor ziekenhuis en patiënt. Onze producten en analyses stellen het management van zorgaanbieders in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
 
Onlangs breidde LOGEX zijn aanbod uit tot zorgaanbieders door samen te werken met Value2Health. De combinatie van inzichten in kosten en kwaliteit maakt ons de eerste ‘one stop shop’ voor Value Based Healthcare in de wereld. Als voorloper op het gebied van zorganalyses in Nederland, streven wij actief naar kansen in het buitenland en hebben wij onlangs vestigingen opgezet in Frankrijk, Zweden, Tsjechië en Saoedi-Arabië.
 
We zijn een jong en ambitieus bedrijf van 60 specialisten met uiteenlopende achtergronden in econometrie, geneeskunde, informatica en wiskunde, die momenteel meer dan 90 procent van de Nederlandse ziekenhuizen bedienen. Wij zorgen voor brede kennis en ervaring, een creatieve benadering en bewezen oplossingen.

Functieomschrijving

De uitdaging
LOGEX ontvangt de operationele en financiële data van 90% van de Nederlandse ziekenhuizen en zet deze met zelf ontwikkelde software om in performance benchmarks en financial forecasts. Als analist werk je bijvoorbeeld aan het benchmarken van de prestaties van medisch specialisten, het forecasten van de benodigde zorg voor jouw ziekenhuizen en/of maken van kostprijsberekeningen voor ziekenhuizen. Maar ook het analyseren van ‘zorgpaden’ (vanuit een medisch/klinisch perspectief) met als doel om ‘doelmatige’ en ‘zinnige zorg’ te leveren is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Samen met ons ambitieuze team van consultants en developers ontwikkel je state-of-the-art analytische modellen en applicaties die onze klanten inzicht geven in de complexe vraagstukken waar zorgprofessionals mee worstelen.

Wij bieden
 • Een uitdagende en afwisselende baan, waarin je niet alleen de mogelijkheid krijgt om kwantitatief te excelleren, maar ook nieuwe producten kunt ontwikkelen, die inspelen op de specifieke problemen in de gezondheidszorg
 • Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goede werksfeer in een jong, internationaal, enthousiast en getalenteerd team waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Zo hebben we wekelijks een borrel  en regelmatig leuke teamactiviteiten;
 • Training en coaching door ons gedreven Management Team;
 • De mogelijkheid om een waardevolle maatschappelijke bijdrage te leveren aan het verder optimaliseren van de gezondheidszorg in Nederland.

 

Functie-eisen

Jouw profiel
 • Afgeronde WO Master met een kwantitatieve/ bèta/ technische studierichting
 • Een echte ’number cruncher’ met uitstekende analytische skills.
 • Resultaatgericht, met een gestructureerde manier van werken en pragmatische ‘can-do’ mentaliteit.
 • Je wordt enthousiast van advanced data analytics en ‘big data’ vraagstukken in de gezondheidszorg.
 • Je hebt een sterke drive en wil graag impact maken op de business.
 • Je komt goed tot je recht in een informele en professionele omgeving, waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend.

Wat biedt het bedrijf je?

 • Een uitdagende baan, waarin je niet alleen de mogelijkheid krijgt om kwantitatief te excelleren, maar ook nieuwe producten kunt ontwikkelen die inspelen op specifieke problemen in de gezondheidszorg
 • Een plek in een jong, internationaal, enthousiast en getalenteerd team met uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het verder optimaliseren van de gezondheidszorg in Nederland en daarbuiten