Marketing and Sales Internship

Bedrijfsinformatie

EV-Box is the global leading manufacturer of electric vehicle charging stations and charging management software. With an installed base of over 50.000 charging point across more than 960 cities worldwide. EV-box drives sustainable mobility by bringing the leading electric vehicle charging solutions to the world. Just like the automobile replaced the horse and carriage, so will electric vehicles replace combustion-based automobiles. A charging point at every parking spot, an Electric Vehicle for every home.

Do you see yourself as truly passionate about EV industry? Do you show affinity with renewable technologies and products? Then we might be looking for you!

Functie omschrijving

Marketing & Sales Stage
 
Altijd al de ambitie gehad om voor een succesvolle en hard groeiende start up te werken? Is de cleantech-industrie jouw ding en vind je het leuk om betrokken te zijn bij het bouwen van the next big thing? Dan is dit je kans. EV-Box groeit snel en is op zoek naar een Nederlandssprekende stagiair(e) met een marketing- en PR-achtergrond, om de uitbreiding van het marketingteam te ondersteunen.

Dit is wat je gaat leren:
 • Alles over inboundmarketing, van het aantrekken van websitebezoekers tot het converteren van leads naar klanten. 
 • Hoe je een user persona maakt en klanten interviewt.
 • Hoe een Marketing & Growth team werkt.
 • Je leert samenwerken in een team dat werkt in sprints en op een agile manier.
 • Your English will improve, not to mention your dark sense of humor.
Je krijgt in-house training van ons kleine, gezellige, multinationale team op ons hoofdkantoor in Amsterdam om je carrière een knallende start te geven. Vanaf dag één zal je volledig verantwoordelijk zijn voor je eigen projecten. Dit is wat jij straks op je CV hebt staan: ‘samengewerkt met een start up uit de cleantech met grote ambities dat mij de kans en ruimte gaf om mijn talenten op een hands-on manier te ontwikkelen’.

Waar je aan gaat werken?
 • Het creëren van leads-genererende campagnes en het assisteren van lokale teams en partners
 • Het bedenken en creëren van marketingstrategieën en –content voor de Nederlandse en Belgische markt (bijv. e-books om meer horecabedrijven aan te spreken)
 • Een markt- en concurrentieanalyse voor het Benelux-gebied
 • Het maken van analyses en rapporten voor het marketing- en salesteam
 • Assisteren van het salesteam van EV-Box bij evenementen en beurzen

 

Functie-eisen

Onze ideale stagiair(e) heeft een uitgesproken mening, werkt hard, heeft een groot gevoel van verantwoordelijkheid, is ambitieus en maakt het beste van deze kans om stage te lopen. Maar goed, dit hoeven we jou niet meer te vertellen. Jij vindt dat vanzelfsprekend.
 
Je bent creatief, georganiseerd en in staat om het einddoel van projecten in het oog te houden. Je bent makkelijk in omgang en hebt zelfvertrouwen als het aankomt op het managen van social media, de telefoon beantwoorden of het schrijven van een nieuwsbrief.
 
Je wilt graag dat jouw persoonlijke input zichtbaar effect op het bedrijf. Uiteraard heb je ook goede internet- en social media-skills en weet je je weg wel met PowerPoint, Excel en Word. Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels. Gevoel voor taal staat bovenaan jouw CV en je bent goed in het schrijven van boeiende copy. Als je een beetje HTML begrijpt en met Photoshop overweg kunt, is dat mooi meegenomen.
 

Wat biedt het bedrijf je?

Je krijgt in-house training van ons kleine, gezellige, multinationale team op ons hoofdkantoor in Amsterdam om je carrière een knallende start te geven. Vanaf dag een zal je volledig verantwoordelijk zijn voor je eigen projecten. Dit is wat jij straks op je CV hebt staan: 'samengewerkt met een start up uit de cleantech met grote ambities dat mij de kans en ruimte gaf om mijn talenten op een hands-on manier te ontwikkelen". We zullen ervoor zorgen dat je wordt voorzien van alle benodigde hardware zoals een Macbook Air.

Regio

Locatie

 • Amsterdam