Online marketing stage
L'Oréal | Meeloopstage, B Marketing| S FMCG|

Online marketing stage

Bedrijfsinformatie

L'Oréal is al meer dan 100 jaar wereldleider in de cosmetica business en is één van de grootste FMCG bedrijven ter wereld. Beauty en persoonlijke verzorging hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in het leven van de mens; zodra behoeften als onderdak en voeding zijn vervuld, zullen mensen hun geld investeren in beauty en verzorging. Dit maakt onze business strategisch en impactvol. Vandaag de dag gebruiken 1 miljard consumenten over de hele wereld onze producten en wij streven ernaar 1 miljard nieuwe consumenten te bereiken voor 2020. Met onze 32 merken voldoen we aan de verschillende consumentenbehoeften en we geloven dat met ons diverse productportfolio we kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen en zelfwaardering. Voorbeelden van onze merken zijn; L’Oréal Paris, Kérastase, Lancôme, Biotherm, Kiehl’s, Giorgio Armani, Vichy en Maybelline NY. 

In onze Nederlandse vestiging, gelegen vlakbij Amsterdam, werken we met 420 mensen naar ons streven de nummer 1 positie te behalen met al onze merken in de Nederlandse markt. Als innovatief en dynamisch bedrijf introduceren wij iedere maand nieuwe producten op de markt. Gedreven door sterke marketing campagnes, goede relaties met retailers en een vloeiende supply chain, verkopen wij 53 miljoen producten per jaar. 

Wij zetten ons in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij moedigen mensen met verschillende culturele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking aan om bij ons te solliciteren.
 

Functieomschrijving

Je werkt aan de ontwikkeling van online marketing campagnes voor de merken L’Oréal Paris, Garnier en Maybelline. Samen met de online marketeers implementeer je nieuwe websites, online marketing campagnes en de social media platformen voor deze merken in de voor de doelgroep relevante kanalen.
 
Je brieft webdesigners om de portals up to date te houden en continue van nieuwe content te voorzien. Om traffic naar onze portals te genereren, implementeer je campagnes op alle relevante online kanalen zoals zoekmachine marketing, social media en display advertising. Je houdt de websites en online channels van L’Oréal Paris, Men Expert, Studio Line, Garnier en Maybelline up-to-date. Daarnaast ben je actief met het ontwikkelen en implementeren van online campagnes voor deze merken in samenwerking met de productmanagers en online marketeers, en het verder uitbouwen van de zichtbaarheid op sociale media en websites van partners. Je schrijf email nieuwsbrieven, en bent verantwoordelijk over de direct mailings en andere (e) CRM gerelateerde activiteiten. Je managet de search engine advertising campagnes voor de merken, en analyseert de resultaten van campagnes en sitebezoek om zo de effectiviteit van toekomstige campagnes te optimaliseren. 
 

Functie-eisen

  • WO student, bij voorkeur in de richting Bedrijfskunde of marketingcommunicatie
  • Passie voor onze merken en een sterke affiniteit met dynamiek van de FMCG
  • Interesse in online marketing en social media
  • Sterk analytisch vermogen en hebt oog voor detail
  • Denkt out-of-the-box en creatief
  • Communicatief sterk en werkt graag in teamverband
  • Flexibel en houdt van uitdagingen
  • Schrikt niet af van veel verantwoordelijkheid
  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal (Frans is een pré)

Wat biedt het bedrijf je?

Deze meewerkstage is fulltime, voor een duur van 5 tot 6 maanden. Je ontvangt een bruto stagevergoeding van €650,- per maand en reiskostenvergoeding, mits je niet in het bezit bent van een student ov-jaarkaart.
 
L’Oréal biedt tijdens jouw stage het Intern Development Program aan, een integratietraject speciaal voor stagiairs. IDP biedt gedurende de stageperiode: een welkomstpresentatie, persoonlijke begeleiding, presentatiemogelijkheden, officiële evaluaties en sociale evenementen (lunches, borrels etc.).
 
De stage kan gecombineerd worden met een afstudeeronderzoek. Realiseer je wel dat dit grotendeels in je eigen tijd zal moeten gebeuren.
 

Regio

Locatie

  • Hoofddorp

Dagen

Maanden