OOT - Stagiair Performance Marketing & Data

OOT - Stagiair Performance Marketing & Data

Bedrijfsinformatie

Oot Granola is sinds de oprichting in 2017 uitgegroeid tot het grootste online ontbijtmerk van de Benelux. Op kantoor in Amsterdam werken zes collega’s en de ambachtelijke bakkerij staat in Noord- Brabant. Oot bezorgt maandelijks duizenden zakken suikerarme granola aan ruim 10.000 consumenten. Daarnaast levert Oot aan bedrijven, zoals Shell & Eindhoven Airport. Door niet via de supermarkt te leveren maar rechtstreeks aan de consument via de post, kunnen we een veel verser product aanbieden.

Functieomschrijving

Tijdens je stage zul jij helpen de effecten van onze marketingacties cijfermatig in kaart te brengen. Daarnaast bepaal je op basis van die data waar kansen liggen voor volgende campagnes en kanalen. Je houdt je ook bezig met de optimalisatie van de website op basis van gebruiksstatistieken en a/b tests. En je analyseert data, bijvoorbeeld over aankopen en gebruikers, om de waarde voor onze bestaande klanten te vergroten. Dit stage is een uitgelezen kans om in korte tijd heel veel relevante ervaring op te doen in alle aspecten van online marketing. We zoeken hiervoor dan ook niet de eerste de beste stagiair, maar een ambitieuze student of net afgestudeerde die in korte tijd heel veel wil leren. Omdat Oot een kleine organisatie is, zul je tijdens je stage ook genoeg meekrijgen van andere disciplines in de organisatie (logistiek, finance, strategie, klantenservice, operatie productontwikkeling etc.).

Werkzaamheden:
- Meehelpen met het (data-driven) inrichten van campagnes via verschillende kanalen, bijv. social media advertising, partnerships met grote merken etc.;
- Analyseren van effecten van verschillende soorten marketingcampagnes;
- (Onder begeleiding) inrichten van een campagne performance systeem en optimaliseren van het evaluatieproces;
- Data-onderzoek doen naar verbeteringsmogelijkheden voor de campagnes;
- Analyseren van klantgedrag en doen van aanbevelingen om ons huidig aanbod en processen te verbeteren, denk aan websiteverbeteringen, a/b testing van webpagina’s etc.
- Operationele ondersteuning bij supply change management en analyses om die efficiënter te maken;
- Beantwoorden van klantvragen en helpen bij algemene operationele en marketingwerkzaamheden;
- Je wordt begeleid en opgeleid door het Hoofd Marketing van Oot. Daarnaast werk je samen met de oprichter/CEO van Oot en de hoofd Operations van Oot.

Functie-eisen

Wat wij zoeken:
- Technisch, je begrijpt technische systemen, bent voorloper met technische tools; Ervaring met html & Wordpress of Woocommerce is een pre;
- Data-analytisch, je hebt de behoefte om zaken met feiten te onderbouwen;
- Ervaring met Google Analytics is een pre;
- Commercieel, je hebt gevoel voor de context van wat je bij Oot doet en kunt creatief nadenken over invulling van content, campagnes en kanalen;
- Ervaring met online marketing (SEA, SEO, online adverttising etc.) is een pre;
- Flexibel & ambitieus: je kiest bewust voor de snelheid & afwisseling van een ambitieuze startup-omgeving;
- Sociaal: je bent een leuke aanvulling op ons team, hebt humor en kunt niet té goed tafeltennissen.
 

Wat biedt het bedrijf je?

Wij bieden:
- Impact hebben: de mogelijkheid om impact te hebben bij een jong tech-foodmerk met een gezonde missie, in eem omgeving waar je heel veel kunt leren, kunt ontdekken wat je leuk vindt en echt een zichtbare bijdrage kunt leveren.
- Learn from the best! Intenstieve begeleiding en opleiding door ervaren topmarketeer en intensieve samenwerking met ons netwerk van marketingspecialisten (o.a. op het gebied van SEO, SEA, social ads etc.).
- Gezellig kantoor in hip startupgebouw in Amsterdam centrum
- En natuurlijk elke dag ontbijt met Oot!