Bedrijfsinformatie

Pon - een van Nederlands grootste familiebedrijven - is een toonaangevend internationaal bedrijf met bijna 13.000 medewerkers, actief in 32 landen. Het levert hoogwaardige producten en oplossingen, ontwikkelt en produceert fietsen en heeft engineering oplossingen in diverse marktsegmenten. Pon opereert in een groot aantal markten – van personen- en bedrijfswagens en fietsen tot vorkheftrucks, banden, wegenbouw- en grondverzetmachines, generatoren en totaaloplossingen voor de scheepvaartindustrie. Pon is in deze markten bijvoorbeeld verantwoordelijk voor alle merken die behoren tot de Volkswagengroep, Gazelle, Caterpillar en Continental.

Nieuwsgierig naar wie Pon is en wat Pon doet? Kijk dan de Corporate movie op onze site.

Functieomschrijving

De afdeling Corporate Communications is verantwoordelijk voor ‘het merk’ Pon. Samen begeleiden en faciliteren wij de groeiende Pon-organisatie en de Raad van Bestuur bij het vertalen van de bedrijfsdoelstellingen naar concrete activiteiten op gebied van (interne) communicatie. Het team ontwikkelt het corporate communicatiebeleid en vertaalt organisatievraagstukken naar relevante en effectieve boodschappen en communicatiemiddelen (magazines, app, presentaties, video, strategiedagen). Het team bestaat uit 4 personen.

Je gebruikt je creatieve en inhoudelijke vaardigheden in het onderhouden van het intranet, contacten met mensen in de organisatie, het schrijven van teksten en maken van online nieuwsbrieven. Ook werk je mee aan de verdere ontwikkeling van de Pon nieuws app en springt in waar nodig. De stage beslaat ten minste 4 maanden (in overleg mogelijk langer) en start per september 2017. Dus ben je een communicatietopper en vind je het een mooie uitdaging om mee te werken op de afdeling Corporate Communicatie? Wil je alle verschillende gebieden van communicatie binnen een grote dynamische organisatie leren kennen? Dan zoeken wij jou!

In overleg is er ruimte voor een afstudeeropdracht. Hiervoor hebben wij een interessant vraagstuk liggen over het mogelijke gebruik van Social Influencers voor enkele merken van Pon. Enige affectie met dit onderwerp zou in dat geval dus mooi zijn.
 

Functie-eisen

Wat het beste past op onze Corporate Communicatie afdeling is een derde- of vierdejaars WO of HBO student(e) met een grote affiniteit voor communicatie (bijvoorbeeld een opleiding bedrijfskunde, communicatie of commerciële economie).

- Je bent communicatief, creatief en sociaal vaardig
- Je neemt initiatief
- Je kunt zelfstandig werken en bent flexibel
- Je bent een multi-tasker en gestructureerd
- Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling
als schriftelijk

Het is een pré als je goed kan schrijven en kan werken met Content Management Systemen en programma’s als Adobe Photoshop.

Wat biedt het bedrijf je?

Wij bieden je een leerzame stageplaats voor 32 tot 40 uur binnen een internationale dynamische omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en goede begeleiding. Binnen de stage kom je in aanraking met diverse werkvelden van Corporate Communicatie.
Je ontvangt een stagevergoeding van € 450,00 o.b.v. fulltime en je reiskosten worden vergoed. Daarnaast bieden wij je volop ontwikkelingsmogelijkheden en een fijne werksfeer in een klein en hecht team. Ben je klaar om jezelf te ontwikkelen en te bouwen aan je eigen carrière?

Onze huidige stagiair omschrijft zijn stage als een leerzame, mooie stageplaats in een dynamisch en gaaf bedrijf waar ontzettend veel gebeurt: "Het is een mooie ervaring om binnen zo’n groot bedrijf mee te kunnen draaien, ervaring op te doen en waarde te kunnen toevoegen. Het halfjaarlijks terugkerende stagiaireweekend naar Wolfsburg is een leuke bijkomstigheid! Ik raad de stage zeker aan voor medestudenten in dit vakgebied.”

Voel jij je aangesproken om onze Corporate Communicatie afdeling volwaardig te ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden? Reageer dan via de solliciteerbutton of mail naar bart.horstman@pon.com.
Heb je nog vragen? Dan kan je bellen met, misschien wel je toekomstige collega, Bart Horstman van Corporate Communicatie via 06 13 111 096.