Safety Health & Environment (SHE) stagiaire (Vacaturenummer: 1700055Z)
Unilever | Meeloopstage, B Management| S FMCG|

Bedrijfsinformatie

Werken aan een betere toekomst, iedere dag. Dat is Unilevers visie. Wij helpen mensen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen met merken en diensten die goed zijn voor hen én voor anderen.

Twee miljard consumenten wereldwijd kiezen dagelijks voor een van onze vele succesvolle en sterke merken, waaronder Axe, Becel, Ben & Jerry's, Calvé, Dove, Knorr, OLA, Omo en Unox. Met onze productportfolio van circa 400 merken zijn we een van de grootste leveranciers van voedingsmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging ter wereld. Wij geloven in de kracht van onze merken om de kwaliteit van het leven van mensen te verbeteren. In onze ogen is duurzaam ondernemen – in de breedste zin van het woord – de enige en de juiste manier om duurzaam te kunnen groeien. Ons wereldwijde Unilever Sustainable Living Plan wijst ons de weg bij het waarmaken van deze groeiambitie, terwijl we tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van meer dan 1 miljard mensen helpen verbeteren, onze milieu-impact halveren en 100% van onze landbouwgrondstoffen uit duurzame landbouw betrekken.

Functieomschrijving

Safety, Health, and Environment (SHE) Stage

 

Achtergrondinformatie

De Rotterdamse Sourcing Unit (SU) Nassaukade is opgericht in 1881 en is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer moderne productiefaciliteit met ver doorgevoerde geautomatiseerde processen. De Nassaukade fabriek is één van de grootste margarine fabrieken in de wereld. Producten zoals Becel, Blue Band, Croma en Rama worden in deze fabriek geproduceerd en geleverd aan 20 landen door heel Europa. Bovendien wordt de Calvé Pindakaas ook in de SU Nassaukade geproduceerd. In deze complexe productieomgeving wordt jaarlijks 150.000 ton margarine geproduceerd en 10.000 ton Calvé Pindakaas.

 

World Class Manufacturing (WCM) is binnen Unilever SU Nassaukade de leidende methode voor procesverbetering. De term World Class Manufacturing (WCM) kan worden gezien als een verzamelnaam van de drie populairste verbetermethoden: Lean Manufacturing, TPM en Six Sigma. Alle drie deze technieken/methodes worden bij WCM namelijk simultaan toegepast. WCM staat dus voor tegelijk afslanken (Lean), het productieapparaat optimaliseren (TPM), en het streven naar perfectie in kwaliteit (Six Sigma) in de productieprocessen (fabriek).

 

Binnen WCM is de Safety Deployment pilaar, geleid door de SHE professional, een belangrijke pilaar die prioriteit krijgt vanwege de veiligheidstekortkomingen die worden vastgesteld. Het doel van de Safety Pilaar is het analyseren van de veiligheidsverliezen in de fabriek. De stap daarna is het prioriteren van de veiligheidsverliezen en het definiëren van verbeterprojecten. In de beginfase van het WCM programma wordt dit vooral toegepast op in de zogenaamde Pilot Area. Daarna volgt de eerste Expension Area. Het uiteindelijke doel is om de gehele fabriek op een systematische en gedetailleerde wijze te analyseren op alle aspecten van veiligheid, zowel fysieke als gedrag gerelateerde veiligheid. Dit moet dan leiden tot nul veiligheidsincidenten.

 
Wat kun je van de functie verwachten?

In deze stage zal je deel uit maken van het team dat verantwoordelijk is voor de WCM Safety Pilaar. Hierbij zal, in overleg met jou, bepaald worden welke bijdrage je aan de Pilaar kunt leveren, gebaseerd op jouw opleiding, skills, competenties en interesses. Ook kan ervoor gekozen worden, in overleg, om een deeltaak af te spreken die niet direct binnen WCM ligt maar die meer projectmatig van aard is. Een belangrijk aandachtsgebied is in dit geval het veilgheidsbewustzijn van de werknemers op de werkvloer. Daarnaast zal van jou gevraagd worden om een bijdrage te leveren aan de dagelijkse gang van zaken binnen de SHE afdeling en om de SHE professional te ondersteunen in zijn werkzaamheden. Hierbij valt te denken aan het uitvoeren van registraties, administratie, het maken van rapportagesystemen in Excel, het helpen maken van presentaties. Ook deze taken zijn afhankelijk van nader overleg.

 

De opdracht bestaat samengevat uit de volgende onderdelen:

 

• WCM activiteit(en);
• Project;
• Administratie/registratie;
• Rapportage;
• Assistentie.

Functie-eisen

Wat verwachten we van jou?

• Je bent minimaal HBO student of recent afgestudeerd in Integrale Veiligheidskunde, of andere aan veiligheid gerelateerde studierichtingen;
• Je bent beschikbaar vanaf 1 September 2016 voor 6 maanden, maar iets eerder of later starten kan ook;
• Je bent proactief, enthousiast en communicatief  vaardig;
• Je bent in staat om zelfstandig te werken en verantwoording te dragen voor je eigen project(en);
• Je bent in staat om situaties te analyseren, verbeterpunten te identificeren en te rapporteren;
• Je bent in staat om oplossingsgericht te denken;
• Je bent op zoek naar een meewerkstage.

 

Competenties

• Doelgerichtheid
• Ondernemend gedrag
• Analytisch vermogen

 

Wat biedt het bedrijf je?

Ons aanbod

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden we je bovenal een dynamische werkomgeving waarin mensen met energie, creativiteit en passie samenwerken om met elkaar ambitieuze doelen na te streven. Er is daarnaast veel ruimte om te groeien door professionele trainingen en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden op nationaal en internationaal gebied!

Regio

Locatie

  • Rotterdam

Dagen

Maanden