Stage Trade Marketing
Kao Group Benelux | Meeloopstage, B Sales & Business Development| Marketing| S Retail| FMCG| Marketing, Sales en Media|

Bedrijfsinformatie

Kao Benelux is een toonaangevende, internationale speler binnen het premium beautysegment en onderdeel van het Japanse Kao Corporation, met wereldwijd 35.000 medewerkers. Kao Group kenmerkt zich door haar innovatieve business en succesvolle productintroducties die reeds geleid hebben tot wereldwijde successen. Merken die Kao Group Benelux voert zijn John Frieda, Guhl, Molton Brown, Bioré, Goldwell en KMS California.  De Nederlandse bedrijfscultuur laat zich omschrijven als open en constructief, flexibel met een platte structuur waarbij Ssales, Marketing en Trade Marketing hand in hand gaan. Een no nonsense mentaliteit in een oprechte en ambitieuze werksfeer. De Kao Group Benelux organisatie is gevestigd in Amersfoort.

Functie omschrijving

Vanaf station Amersfoort ben je binnen een paar minuten op kantoor. Je begint je dag met een verse kop koffie of thee en start met het analyseren van de promoties van afgelopen periode. Deze analyse wordt als input gebruikt voor de maandelijkse bijeenkomst van Marketing, Sales en Trade Marketing. Vlak voor de lunch heb je je wekelijkse werkoverleg met je stagebegeleider gepland en je loopt je wekelijkse to-do list door. Natuurlijk bespreek je ook je persoonlijke doelen en ontwikkeling. Na de gezamenlijke lunch met je team handel je wat emails af en maak je een begin aan een schap analyse die wordt gebruikt voor het schapadvies aan een klant. Aan het eind van de middag heb je een overleg gepland met de Marketing stagiaire van John Frieda. Jullie werken samen aan een Point of Sale (POS) project voor een van onze grootste klanten om een nieuw product onder de aandacht te brengen tijdens een promotie.
 

Functie-eisen

We kijken uit naar een HBO/WO student, met een sterke affiniteit met marketing en/of sales en de merken van Kao. Je bent pragmatisch, resultaatgericht en hebt een opleiding gevolgd in Marketing, Economie, Bedrijfskunde of vergelijkbaar. Verder ben je ondernemend en proactief. Je bent creatief en beschikt ook over sterke analytische vaardigheden. Je vindt het een uitdaging om zelfstandig projecten te leiden. Een goede beheersing van de Engelse taal is belangrijk, beheersing van de Franse taal een pré. Wij zoeken iemand die z.s.m. (maar in ieder geval vanaf mei) beschikbaar is en het geen probleem vindt om naar Amersfoort, waar het kantoor is gevestigd, te reizen.
 

Wat biedt het bedrijf je?

Binnen deze interessante en leuke stage leer je alle facetten van Trade Marketing kennen. Je zult komen te werken in een klein commercieel team waar je ontzettend veel van kunt leren. Als stagiaire werk je nauw samen met andere stagiaires. Je wordt volledig betrokken bij onze klanten waardoor je een goed netwerk op kunt bouwen binnen de beauty care.  KAO staat bekend om zijn stages waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt en kunt bijdragen. En dat alles in een jong, dynamisch en gezellig team die ook buiten werktijd activiteiten onderneemt, zoals borrelen en bootcamp. Tot slot biedt KAO jou een stage vergoeding van €500,- (op fulltime basis).