Stagiair Rotterdam Cares

Bedrijfsinformatie

Nederland Cares is een jonge en gevestigde non-profit organisatie. We maken flexibel vrijwilligerswerk mogelijk dat past in de volle agenda's van young professionals. Dat doen we lokaal in een aantal steden in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Voor Amsterdam Cares en Rotterdam Cares zijn we op zoek naar een daadkrachtige stagiair(e). Je zult de stadsmanagers ondersteunen bij het organiseren van maatschappelijke evenementen. Ben jij een organisatietalent en wil jij leerzame werkervaring opdoen in een jong gezellig team? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie omschrijving

Nederland Cares organiseert vrijwilligersactiviteiten voor young professionals en het bedrijfsleven. Deze variëren van klein tot groot. De vrijwilligersactiviteiten zijn altijd ten behoeve van één van onze doelgroepen: ouderen, kinderen, migranten, mensen met een beperking of dak- en thuislozen.
Een aantal keer per jaar organiseren wij actieperiodes, met activiteiten voor in totaal 200 tot 400 vrijwilligers. Dit najaar zul je helpen bij de organisatie van de Nacht van de Vrijwilliger en de Kerstactie. Je bent in deze functie direct ondersteunend aan de stadsmanagers van Amsterdam of Rotterdam. Daarnaast assisteer je de stadsmanagers op diverse onderdelen van het werk. Je ondersteunt bij de organisatie van eenmalige sociale teamactiviteiten voor het bedrijfsleven, helpt mee de online activiteiten kalender te beheren en je brengt de maatschappelijke behoefte in kaart.
Voor Rotterdam Cares zijn we per direct op zoek naar een daadkrachtige stagiair(e) die de stadsmanagers 4 tot 6 maanden ondersteunt bij de groei van de organisatie. Wil jij een leuke en leerzame ervaring op doen in de non-profitsector? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie-eisen

Voor Rotterdam Cares zoeken we een daadkrachtige stagiair(e) met een warme persoonlijkheid. Je bent in deze functie direct ondersteunend aan de stadsmanagers van Rotterdam. Jij assisteert de managers op diverse onderdelen van het werk. Je bent o.a. het aanspreekpunt voor de vrijwilligers, met wie je intensief contact onderhoudt. Verder ben je verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van de online activiteitenkalender. Hierbij onderhoud je contacten in het maatschappelijke veld en breng je de maatschappelijke behoefte in kaart. Daarnaast bied je ondersteuning aan de stadsmanagers bij de organisatie van eenmalige sociale teamactiviteiten voor het bedrijfsleven. Tot slot help je met de website, sociale media en nieuwsbrieven.
  
Functie eisen
·       Hbo- of academische opleiding
·       Affiniteit met vrijwilligerswerk
·       Woonachtig in Rotterdam
·       Teamspeler
·       Flexibel in werktijden
·       Organisatievermogen
·       Accuraat
·       Stressbestendig en oplossingsgericht
·       Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
·       Pragmatisch, gefocust en volhardend
·       Sociaal, sympathiek, hoog EQ
·       4 dagen
Interesse?

Wat biedt het bedrijf je?

Binnen deze stage zal je een uniek kijkje in de keuken krijgen van een snel groeiende stichting op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen. Het is een uitdaging om te werken bij deze organisatie, je organisatietalenten te verbeteren en je persoonlijk te ontwikkelen op andere belangrijke vlakken. Het biedt je de kans om kennis te maken met het werken in de non-profitsector. Op basis van het aantal dagen dat je werkt ontvang je ook een stagevergoeding.