Stagiair(e) Commerciële binnendienst

Bedrijfsinformatie

Bestel jij ook wel eens iets online? Sta jij ook altijd te springen tot je pakketje er eindelijk is en ben jij altijd ontzettend nieuwsgierig geweest over hoe dit allemaal werkt? Dan is dit een uitgelegen kans voor jou om nu eens achter de schermen te komen kijken!

GLS is een van de meest toonaangevende logistiek dienstverleners van Nederland. De wereld van pakketdistributie is volop in beweging en groeit. Wil jij samen met ons groeien? Bij GLS krijgen medewerkers de ruimte voor eigen inbreng en ondernemerschap in een professionele organisatie. Met onze collega's dragen wij zorg voor het leveren van miljoenen pakketten op jaarbasis vanuit onze 16 locaties in Nederland. Samen gaan we voor kwaliteit. Dát is GLS.

Functieomschrijving

Nadat jij bekend bent met onze organisatie en de diensten die wij leveren, ga je snel aan de slag om onze klanten optimaal verder te helpen. Dagelijks heb je contact met de klanten uit de regio, je directe buitendienst collega en alle uitvoerende afdelingen. Dit maakt jou dé schakel tussen klant en organisatie. 

Verder ben je continu bezig met bedenken hoe je de teamportefeuille verder kunt uitbreiden. De ene dag bel je met een klant over extra diensten die GLS aanbiedt en een andere dag raak je met een klant in gesprek over het uitbreiden van zijn volume. Gisteren heb je na wat zoekwerk een goede lead gevonden: je legt contact met deze organisatie en plant in overleg met jouw buitendienstcollega's een kennismakingsgesprek in. Aan het einde van de week maak je de balans op: door middel van een cijfermatige onderbouwing laat jij aan de organisatie zien wat er goed is gegaan en waar nog kansen liggen. Volgende week heeft nog veel meer uitdagingen in petto!

Jouw taken in het kort:
- Je voorziet klanten van informatie betreffende het gehele verkoopproces 
- Je realiseert nieuwe omzet en bindt nieuwe en bestaande klanten aan de organisatie
- Je verkoopt zelfstandig diensten van GLS aan nieuwe en bestaande klanten
 

Functie-eisen

- Minimaal HBO werk- en denkniveau
- Achtergrond in Bedrijfskunde/Commerciële economie of iets vergelijkbaars met affiniteit voor verkoop
- Servicegericht
- Een gezonde dosis lef, nieuwsgierigheid, ondernemend en zelfstandig
- De wil om te leren en te ontwikkelen
- Communicatief vaardig in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels
- Humor, een positieve insteek en een gezonde drive om je collega's te ondersteunen

Wat biedt het bedrijf je?

- Een uitdagende stageplek binnen een groeiende internationale organisatie
- Een werkomgeving met veel zelfstandigheid
- Volop mogelijkheden voor eigen inbreng
- Een persoonlijk ontwikkelingsplan
- Jouw team bestaat uit 11 collega's, binnen- en buitendienst. Als stagiaire op de binnendienst bij GLS heb je een zelfstandige functie en een proactieve rol binnen het team van de regionale verkoopafdeling.