Stagiaire MVO-verslag
Dings Kartonnages | Afstudeerstage, B Communicatie| Management| S Productie & industrie|

Bedrijfsinformatie

Dings Kartonnages is een middelgrote kartonnagedrukkerij. Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren verpakkingen van vouwkarton, massiefkarton en microgolfkarton in kleine tot middelgrote oplages. Onze afnemers bevinden zich zowel in de food- als non-foodindustrie. Daarnaast produceren we bierviltjes voor tal van Nederlandse en buitenlandse brouwerijen. Wij zijn actief in West-Europa, met een nadruk op Nederland, België en Duitsland. Wij hebben één vestiging in Tegelen.

Functieomschrijving

We zoeken voor begin 2018 een ambitieuze zelfstandige afstudeerder die voor Dings Kartonnages het eerste MVO-jaarverslag wil gaan maken. Het doel is om tot een MVO-verslag te komen wat er aantrekkelijk uitziet en zich makkelijk laat lezen, waar de verschillende MVO-activiteiten en resultaten over 2017 beschreven staan. De GRI-richtlijn mag als richtlijn gebruikt worden voor de opzet. We zijn een no-nonsens MKB-bedrijf dus hou het praktisch. Op 18 november 2015 ondertekende Dings Kartonnages de ISO 26000 zelfverklaring voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit was het startsein om het duurzaamste kartonnage bedrijf van Nederland te worden. In 2017 zijn een nieuwe visie, missie en MVO-doelstellingen bepaald. In projectgroepen werken medewerkers samen om de MVO-doelstellingen te halen. Zoek jij een leuke afstudeeropdracht waar je duurzaamheid en “journalistieke” communicatie kan laten samenkomen? Meld je dan aan voor deze vacature bij Dings Kartonnages!

Functie-eisen

- Je moet er vooral zin in hebben!
- Enthousiasme en ambitie om van je opdracht een succes te willen maken.
- Het leuk vinden om een mooi MVO-verslag te maken waar jezelf achteraf trots op kan zijn.
- Nieuwsgierig, een interview omzetten naar een heldere tekst. Gevoel voor tekst en opmaak.
- Bekend zijn met de GRI-richtlijn is een pré.

Wat biedt het bedrijf je?

Wekelijks heb je persoonlijk overleg met je stagebegeleider binnen het bedrijf over de planning en voortgang. Hij zal je teksten indien nodig ook redigeren. Je komt te werken in een no-nonsens bedrijf met zo'n 40 leuke collega's die dagelijks de mooiste kartonnen verpakkingen voor de food- en nonfood industrie maken. Tijdens je stage krijg je inzicht in alle facetten van een kartonnage bedrijf, van ontwerp, DTP, drukkerij, stans- en vouwplak afdeling tot aan het management en directie.