Studentstage Barentskrans
BarentsKrans | Meeloopstage, Zomerstage, B Rechten| S Juridisch|

Studentstage Barentskrans

Functie omschrijving

BarentsKrans is een onafhankelijk Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 125 medewerkers zijn wij een van de grotere kantoren in Den Haag. BarentsKrans heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door de constante aandacht voor kwaliteit. Wij krijgen daarom van onze cliënten complexe zaken toevertrouwd, waarvoor specialistische kennis vereist is. Dit geeft ons als middelgroot kantoor een bijzondere positie: onze juristen werken aan zaken op een hoog juridisch niveau en zijn tegelijkertijd in staat om intensief persoonlijk contact te houden met onze cliënten.

Procederen is onze kernkwaliteit. Wij staan onze cliënten bij in procedures in eerste aanleg of in hoger beroep, zowel civielrechtelijk als bestuursrechtelijk. Bovendien procederen wij als één van de weinige kantoren van Nederland ook in cassatie bij de Hoge Raad.

Daarnaast begeleiden wij transacties op het gebied van vastgoed en ondernemingsrecht. Bij deze transacties is er een nauwe samenwerking tussen onze notarissen en advocaten.

BarentsKrans heeft specialisten in de volgende rechtsgebieden: cassatie, corporate litigation, financieel recht, IE & technologie, mededinging & aanbesteding, arbeidsrecht, corporate en vastgoed. Binnen deze rechtsgebieden werken wij voor nationale en internationale cliënten.
Wij zijn gedreven, kritisch en betrokken. Samen met de cliënt gaan wij op zoek naar de beste manier om het gewenste resultaat te bereiken. Dat reikt soms verder dan juridisch-inhoudelijke kennis en vereist ook strategisch inzicht en een praktische instelling.

BarentsKrans biedt je de mogelijkheid om twee maanden een algemene stage te lopen binnen de advocatuur of het notariaat. Tijdens deze stage ervaar je hoe het dagelijks leven van onze juristen eruit ziet. Je bent niet aan één sectie verbonden, maar je verricht werkzaamheden op diverse rechtsgebieden en zoekt voor onze verschillende secties juridische vraagstukken uit. Bovendien ga je mee naar zittingen, besprekingen met cliënten en bezoeken buiten kantoor.

Functie-eisen

Twee maanden lang zit je bij een van onze juristen op de kamer, zodat je op intensieve wijze kennis maakt met BarentsKrans en de manier waarop een advocaat of notaris werkt. Net als veel advocaten en notarissen zal je niet in de bibliotheek of achter je bureau zitten, maar kan je geregeld mee op pad naar zittingen, besprekingen en andere (sociale) activiteiten. Je krijgt begeleiding van een stagementor die je aan het einde van de stage een beoordeling geeft. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en voor het stellen van vragen aan kantoorgenoten.

Je bevindt je in de laatste fase van je studie en de praktijk begint te lonken. Je bent nieuwsgierig hoe je je theoretische kennis in de praktijk kunt gebruiken en je oriënteert je op de volgende stap. BarentsKrans biedt je de mogelijkheid om een algemene stage te lopen binnen de advocatuur of het notariaat. Tijdens deze stage ervaar je hoe het dagelijkse leven van een advocaat-stagiair of kandidaat-notaris er uitziet.

Je bent niet aan één sectie verbonden, maar verricht werkzaamheden op diverse rechtsgebieden en zoekt voor alle secties juridische vraagstukken uit. Bovendien ga je mee naar zittingen, besprekingen met cliënten en bezoeken buiten kantoor. Twee maanden lang zit je bij een van onze juristen op de kamer, zodat je op intensieve wijze kennis maakt met BarentsKrans en de manier waarop een advocaat of notaris werkt. Op die manier ontdek je waar jouw interesses liggen. Je krijgt begeleiding van een stagementor die je aan het eind van je stage een beoordeling geeft. Vanzelfsprekend ontvang je ook een stagevergoeding. En natuurlijk zijn er de nodige sociale activiteiten, zowel binnen als buiten kantoor.

Wil je je breed oriënteren binnen een kantoor met een plezierige werksfeer en informele verhoudingen? Solliciteer dan direct!

Regio

Locatie

  • Den Haag

Dagen

Maanden