UV-druktechonolgie, migratie, verpakkingen en voedselveiliheid.
Eshuis | Afstudeerstage, B Onderzoek| Techniek| S Life Science & Chemie| Productie & industrie|

Bedrijfsinformatie

Eshuis is een verpakkingsdrukkerij met een bestaansgeschiedenis van 125 jaar en is een bekend fenomeen binnen de verpakkingsindustrie. Eshuis opereert in het B2B segment. Je kan Eshuis kennen van onder andere het Share a Coke project van Coca-Cola (dankzij Eshuis heeft Coca-Cola deze campagne wereldwijd uit kunnen rollen), het unieke BOW-label van Coca-Cola en Create Your Own Heineken van Heineken. Eshuis werkt samen met zowel bekende A-merken als private labels. Eshuis is vooral actief in de Food, Beverage, Zuivel en cosmetica.

Functie omschrijving

Wanneer jij gaat afstuderen bij Eshuis, dan ga jij je vooral bezig houden met de vraag: 'Is de huidige UV-druktechnologie van Eshuis geschikt om te voldoen aan de Europese voedselveiligheidsnormen en hoe kan Eshuis dat voor nu en in de toekomst borgen, voor al haar productgroepen?'
Uiteraard komt daar een grondig onderzoek bij kijken. Verder ga je adequaat, wetenschappelijk onderbouwd en gedetailleerd te werk teneinde dit onderzoek goed af te ronden. Het verwerken van migratieresultaten (externe laboratoria) en daaropvolgend het doorvoeren van eventuele wijzigingen op het gebied van grondstoffen en methodiek zijn cruciale onderdelen van jouw afstuderen. Deze opdracht is een ware uitdaging, maar geeft jou ook de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Indien jij deze afstudeeropdracht tot een succes weet te brengen, biedt Eshuis jou graag een baan aan als R&D verpakkingsdeskundige.

In het kort:
- Onderzoeken van eigenschappen UV-druktechnologie t.o.v. migratie en de verhouding tot het wel / niet behalen van de Europese voedselveiligheidsnormen 
- Migratie testen laten uitvoeren bij externe laboratoria
- Assisteren bij reguliere druktesten (denk aan wrijvingscoëfficiënten, bevorderen krasvastheid van inkten/lakken, optimaliseren van kleurdensiteit etc.)
- Rapporteren en onderhouden van testresultaten
- Bijdragen aan het bevorderen van het kennisniveau binnen Eshuis
 

Functie-eisen

Profiel van Research & Development talent:

- HBO+ of universitaire opleiding richting chemie
- Onderzoekend ingesteld
- Grondig en gedetailleerd
- Teamplayer en enthousiaste persoonlijkheid
- Bezit van rijbewijs is een pré
- Kennis van verpakkingen en/of de grafische industrie is een pré
- Beheersing van de Engelse taal

Wat biedt het bedrijf je?

Afstuderen met kans op een baan als R&D verpakkingsdeskundige? Eshuis is op zoek naar een student in chemische richting die houdt van een uitdaging, interesse heeft in de chemische reacties tussen materialen, inkten, lakken en zich wil bezig houden met voedselveiligheid.

Je zal voor 36 uur per week bij ons aan de slag gaan. Dat houdt in dat je één maal in de twee weken een dag vrij bent. Verder ontvang je uiteraard de nodige begeleiding van onze R&D manager en zul je zo nu en dan samenwerken met onder andere marketing op het gebied van produtontwikkeling.