Cupido anno 2016

1 maart 2016 door Wieteke Blaas en Agnes Peijster

Tentamens, papers, presentaties, werkgroepen, stages en hoorcolleges. Studeren, we hebben het er maar druk mee. En dan hebben we buiten onze studie om ook nog eens te maken met bijbaantjes, familie en het proberen te behouden van een sociaal leven. Het lijkt erop dat door deze drukke levensstijl studenten nauwelijks meer tijd hebben voor echte romantiek. Hoe komt de student tegenwoordig nog aan zijn/haar Valentijn? 

Onze opa’s en oma’s waren begin twintig toen ze elkaar ontmoetten, trouwden en kinderen kregen. Als vrouw was je vaak genoodzaakt te stoppen met werken en het leven te leiden dat men van je verwachtte. Door de emancipatie van de vrouw en andere ontwikkelingen is het hele concept van een relatie hebben totaal veranderd. Geen handjes vasthouden of mooie bloemen krijgen. “Liefde” anno 2016 draait om scharrelen, one-night stands en Tinder. Veel romantiek komt daar niet bij kijken. Toch zijn er behoorlijk wat jonge mensen die helemaal niet zo gelukkig zijn met hun leven als single. Zij zouden maar wat graag meer romantiek willen meemaken. Grote bedrijven spelen daar op in door evenementen te organiseren rondom Valentijnsdag en de liefde. 

Zo pakt bijvoorbeeld de NS het dit jaar groots aan. Vandaag probeerde het bedrijf vrijgezelle reizigers te koppelen op de stations Utrecht Centraal en Haarlem. Wie nog geen date had voor Valentijnsdag heeft daar dus verandering in kunnen brengen. Ook dit weekend staat de liefde in Utrecht centraal. Zo kun je in Hoog Catharijne op zaterdag en zondag voor één keer trouwen met wie jij wilt. Uiteraard is ervoor gezorgd dat het een bruiloft wordt om nooit meer te vergeten: je kunt je laten opmaken door een visagist, er is een zangeres aanwezig die tijdens de ceremonie romantische liedjes zingt en er is een fotograaf bij die het bijzondere moment vastlegt. Enige nadeel (of voordeel: het is maar net hoe je het wilt bekijken!) is dat het huwelijk niet rechtsgeldig is. 

Ook in de rest van het land kom je er niet onderuit. Alle winkelruiten zijn gevuld met roze hartjesversieringen en de Facebooktijdlijnen staan vol met foto’s van verliefde stelletjes. Ja, voor jonge mensen met een relatie is Valentijnsdag een dag om naar uit te kijken. Je koopt een mooi cadeau of gaat gezellig samen een hapje eten. Daarentegen is voor de singles onder ons Valentijnsdag juist een dag waarbij je keihard met de neus op de feiten van je vrijgezelle bestaan wordt gedrukt. Maar laten we dit jaar alsjeblieft stoppen met onszelf zielig te vinden. Ga in plaats daarvan lekker de kroeg in met je vrienden of trek je stoute schoenen aan en probeer een van de bovenstaande ideeën. Maak een beetje lol, vergeet alle stress rondom je werk, studie en andere verplichtingen en wie weet? Misschien ontmoet je op deze manier wel de ware liefde.  


Ben jij een derdejaars Bachelor of Master student Bedrijfskunde of bij een andere commerciële opleiding? Sta je een 7 gemiddeld en heb jij het karakter en de kunde voor een commerciële functie? Wil jij een vliegende start maken op de arbeidsmarkt en je onderscheiden van andere studenten? Dan is de Commerce Talentpool precies wat je nodig hebt!

Als bijna afgestudeerde word je door middel van het hoogwaardige Commerce Talentpool-programma klaargestoomd voor een traineeship bij de aangesloten (corporate) ondernemingen.

Het Commerce Talentpool-programma biedt pragmatische trainingen en coaching die gegeven worden door experts uit het bedrijfsleven. De trainingen zijn gericht op o.a. leiderschap, communicatievaardigheden & authentiek presenteren, integraal handelen en innovatievermogen. De focus tijdens de individuele coaching-gesprekken met een mentor is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en je ambities.

Tijdens je deelname aan deze Talentpool word je gekoppeld aan uitdagende, betaalde projecten en stages bij innovatieve bedrijven; van start-ups tot corporates. Deze projecten variëren van het analyseren van (sales)databases, het implementeren van marketingplannen tot het introduceren van nieuwe producten in de markt.

Om je aan te melden, schrijf je je in bij Integrand en stuur je een mail naar commerce@integrand.nl met daarin je cv en een toelichting.