Wat doe jij deze zomer?

11 juli 2017 door Julia Emmer
activiteiten buitenland CV Stage Studie vrijwilligerswerk zomer

It’s summertime!

Althans, bijna. Dat betekent dat iedereen weer volop zomerplannen aan het maken is: festivals, vakanties, reizen. Of juist plannen die vooral draaien om even lekker helemaal niks doen. Maar heb jij eigenlijk helemaal geen zin om zes weken stil te zitten en ben je juist gemotiveerd jouw zomer te gebruiken om geïnspireerd te worden, aan je cv te werken en nieuwe interessante contacten op te doen? Dan hebben wij voor jou een overzicht van een paar activiteiten die je in de zomer allemaal kunt doen! 

Stages
Stages zijn natuurlijk de perfecte manier om werkervaring op te doen en om te ontdekken waar jouw interesses en kwaliteiten liggen. Helaas zitten stages niet altijd in het curriculum van je studie opgenomen waardoor je vaak een stage moet combineren met je vakken of scriptie. Een zomerstage is daarom een goede manier om zes tot acht weken stage te lopen bij een bedrijf dat jouw voorkeur heeft. Op deze pagina (https://www.integrand.nl/stage/zomerstage/) vind je een overzicht van alle zomerstages die Integrand aanbiedt!

Vrijwilligerswerk
Als je geen zin hebt om de zomer in een kantoor door te brengen, kun je ook vrijwilligerswerk overwegen. Er zijn in Nederland allerlei mooie vrijwilligersprojecten die in de zomer (door)lopen, zoals elke week tijd doorbrengen met een oudere, kinderen met een leesachterstand voorlezen of helpen met het schoon houden van de stad. Je leert op deze manier bijzondere mensen kennen en doet iets goeds voor de maatschappij!

Als je nou toch het land wilt verlaten, maar liever niet in de vorm van een vakantie, dan is vrijwilligerswerk in het buitenland ook een optie. Deze variëren in aanbod enorm, waardoor er bijna altijd wel een project tussen zit dat perfect bij jouw interesses past.

Summer Schools
Veel universiteiten bieden een zogenaamde ‘Summer School’ aan. Voorbeelden zijn de Universiteit van Utrecht http://www.utrechtsummerschool.nl en de Universiteit van Amsterdam http://www.uva.nl/en/education/other-programmes/summer-winter/uva-summer-school.html. Maar nog veel meer universiteiten bieden allerlei interessante courses aan waardoor je academische ontwikkeling in raptempo groeit! Daarnaast is het ook weer een leuke ontmoetingsplek waar je in aanraking komt met gemotiveerde, internationale studenten. Check de website van je eigen universiteit of deze ook summer courses aanbiedt.

Spreekt het volgen van uitdagende courses jou aan, maar doe je dit liever buiten de Nederlandse grenzen? Dan kun je bijvoorbeeld eens op deze site http://www.summerschoolsineurope.eu een kijkje nemen. Hier kun je specifiek zoeken naar courses die passen bij jouw studie (of juist naar courses die atypisch zijn voor jouw studie, maar waar je stiekem zo nieuwsgierig naar bent). Vervolgens krijg je een overzicht waar je deze courses kunt volgen in de zomer (denk aan London, Parijs, Rome).

Taalcursus
Ten slotte is het leren van een taal in de zomervakantie ook de ideale manier om jezelf te verrijken. Zie jij jezelf al op een zonovergoten terras in vloeiend Frans un café au lait bestellen? Of zit jij liever op het strand met een sangria na je lessen Spaans? Op deze site http://www.ef.nl/ils/ vind je allerlei taalcursussen tussen de 2 en 24 weken

Iets voor jou?
​Genoeg activiteiten dus om bezig te blijven deze zomer. Klinken deze invullingen van je zomer jou als muziek in je oren? Google er dan snel op los en schrijf je in voor een zomer vol nieuwe ervaringen!