Nationaal bestuursjaar

3 maart 2015 door Joren Lier

Even voorstellen…
Mijn naam is Joren Lier, ik ben 22 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Breda. Momenteel ben ik woonachtig in Utrecht, op steenworp afstand van ons mooie kantoor aan de Maliebaan! In mei heb ik mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht afgerond. Voorlopig heb ik het nog goed naar mijn zin in Utrecht. Naast mijn hechte vriendengroep en huisgenoten waarmee ik graag een biertje drink, speel ik hockey en loop ik regelmatig hard.

Waarom heb jij besloten om een bestuursjaar te gaan doen?
Ik wilde mijzelf al tijdens mijn studie graag verder ontwikkelen. In een bestuursjaar kun je in de praktijk ervaren wat je tot nu toe geleerd hebt en ontdekken waar je persoonlijke kwaliteiten en verbeterpunten liggen. Hierdoor vorm je een veel beter beeld van jezelf en kom je erachter waar je heen wilt in je toekomstige carrière. Daarnaast leek het mij ook een hele leuke en mooie uitdaging om een organisatie van 140 bestuursleden te mogen leiden.

Wat is de meerwaarde van een bestuursjaar bij Integrand?
Een nationaal bestuursjaar bij Integrand heeft als grote meerwaarde dat je als studentenstichting in een professionele en commerciële setting opereert. Als Integrand Nederland ben je als het ware de directie van de stichting en werk je samen in een hecht team. Daarnaast heb je veel contact met de bestuursleden van onze 12 vestigingen. De ervaringen die je kunt opdoen op deze unieke plek binnen een organisatie vormen denk ik de grote meerwaarde van het doen van een bestuursjaar bij Integrand Nederland.

Wat ook bijzonder is aan het bestuursjaar bij Integrand zijn de contacten die je gedurende het jaar opdoet. Naast dat er jaarlijks 140 bestuursleden starten met een bestuursjaar bij Integrand zijn er ook nog vele betrokken alumni, die je allemaal kunt leren kennen op de borrelvloer of tijdens een van onze career events.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke dag is natuurlijk weer anders, gelukkig! Ik kan wel vertellen wat mijn voornaamste rol is. Als voorzitter ben je eindverantwoordelijk voor de resultaten van de hele stichting. Aan mij dan ook de mooie uitdaging om een balans te vinden tussen  de verschillende belangen binnen en buiten de organisatie en samen met mijn team de juiste koers uit te stippelen voor de toekomst van de stichting.

Het leukste aan het voorzitterschap vind ik het vele persoonlijke contact dat je hebt met de bestuursleden van Integrand, de bedrijven, de studenten met wie wij samenwerken en natuurlijk mijn eigen bestuur!Als voorzitter probeer je het beste uit al deze contacten te halen waardoor er mooie plannen ontwikkeld kunnen worden, die uiteindelijk de toekomst van de stichting ten goede komen. 

Hoe was jouw sollicitatieprocedure?
Voor mij begon dit avontuur met een onschuldig kopje koffie op de Maliebaan. Per toeval sprak ik tijdens een borrel iemand uit het vorige bestuur. Tijdens ons gesprek hadden we het over bestuursjaren en gaf ik aan dat ik me aan het oriënteren was op de verschillende mogelijkheden die er waren. Hij vroeg me of ik eens langs wilde komen op de Maliebaan om met hem en de toenmalige voorzitter te praten over een bestuursjaar bij Integrand.

Dat was een erg leuk gesprek en naar aanleiding daarvan ben ik naar de Integrand Inhousedag gegaan op de Maliebaan.  Hier krijg je uitleg  over wat het doen van een bestuursjaar bij Integrand inhoudt. Deze dag werd afgesloten met een borrel waar alumni bij aanwezig waren. Ik heb met verschillende van hen goed gesproken en aan het einde van de dag wist ik zeker:ik wilde solliciteren voor Integrand Nederland! 

Na het insturen van mijn cv en motivatiebrief werd ik uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek en startte de sollicitatieprocedure. En nu zit ik hier, dus mocht je een kopje koffie willen komen drinken, dan ben je van harte welkom!

Raad je een bestuursjaar aan?
Zeker! Je leert ongelofelijk veel bij op persoonlijk en professioneel vlak. Doordat ik regelmatig aanwezig ben op Inhousedagen en andere career events spreek ik veel met recruiters. Ook zij geven steeds aan dat het belangrijk is om jezelf te ontwikkelen tijdens en naast je studie.  Een bestuursjaar is hier de uitgelezen kans voor!

Mocht je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn in een bestuursjaar bij Integrand Nederland of meer informatie willen over het doen van een bestuursjaar binnen Integrand, kijk dan op bestuursjaar.integrand.nl. Hierop staat alle informatie over het doen van een bestuursjaar bij Integrand.