Pien vertelt jou waarom je aanwezig moet zijn bij Techniek op Hakken!

13 mei 2021 door Femke Moolhuizen - Integrand Delft
#Techniek #Vrouwen

High heels x high tech – de 11e editie van Techniek op hakken

Vrouwen en techniek: het leek lang geen populaire combinatie. In de technische wereld waren de vrouwen flink ondervertegenwoordigd. Tegenwoordig werken er steeds meer vrouwen in deze sector, maar Integrand wil graag stimuleren dat technische bedrijven nog meer in contact komen met vrouwelijke studentes. Dit jaar vindt daarom alweer de 11e editie van Techniek op Hakken plaats. Een evenement waarbij studentes en technische bedrijven kennis maken met elkaar. Pien Biersteker (bestuurslid van Integrand Delft) organiseert dit evenement samen met vier andere bestuursleden. We spreken haar om meer te weten te komen over het evenement waar High Heels gecombineerd worden met High tech.

Geïnteresseerd geraakt door dit artikel? Schrijf je nog snel in!
Inschrijven

Hoi Pien, kan je kort uitleggen wat techniek op hakken precies is?

Jazeker, Techniek op Hakken is een carrière-evenement dat speciaal is bedoeld voor vrouwen die een technische studie doen. Omdat de vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de technische wereld is hier van beide kanten veel vraag naar!

 

Wat is precies jouw functie binnen Integrand en wat doe je bij Techniek op hakken?

In mijn bestuur in Delft bekleed ik de functie events. Deze functie houdt in dat je carrière- evenementen vanuit Integrand organiseert om ervoor te zorgen dat studenten en bedrijven met elkaar kennis maken op een leuke manier! Binnen deze functie ben ik, in een landelijk team samen met Integrand-bestuursleden uit andere steden, verantwoordelijk voor het evenement Techniek op hakken. In dit landelijke team, waarin ook eventmanagers uit Groningen, Wageningen, Twente, Rotterdam en Utrecht zitten, zorg ik voor de logistieke kant van dit evenement.

 

Wat heb je tot nu toe moeten regelen voor deze logistieke functie?

Ik ben veel in gesprek geweest met locaties waarvan we eventueel konden streamen. Zo ben ik bij het Spoorwegmuseum in Utrecht geweest om daar de locatie te bekijken. Daarnaast heb ik veel online afspraken gehad met bedrijven die ervaren zijn met het streamen van evenementen.

 

Voor wie is Techniek op hakken?

Voor alle vrouwen die een technische studie doen. Hierin focussen wij voornamelijk op studentes die momenteel in hun derde studiejaar zitten of bezig zijn met hun master. Kortom: voor vrouwen die zich alvast willen voorbereiden op het technische bedrijfsleven na hun studententijd!

 

Welke bedrijven zijn er dit jaar dan aanwezig?

Er doen vijftien technische bedrijven mee. Deze staan allemaal op onze website www.techniekophakken.nl weergegeven. Ook maken we deze bekend via onze socials zoals ons instagramaccount @techniekophakken.

En hoe stimuleren jullie dan dat deze studentes en bedrijven elkaar beter leren kennen tijdens Techniek op hakken?  

We wisselen in het evenement af met bedrijfspresentaties, interactieve cases en speeddates en daarnaast sluiten we af met een gezamenlijke borrel. Alleen tijdens de bedrijfspresentaties hebben de deelnemers geen contact met de bedrijven, maar bij alle overige dingen wel. Om ze op weg te helpen hebben wij al speeddatevragen bedacht die deelnemers kunnen stellen.

 

Wat onderscheidt deze editie van Techniek op hakken van andere jaren?

Dit jaar streamen we Techniek op hakken vanuit het Muntgebouw in Utrecht! Op deze locatie zijn al eerdere fysieke edities geweest en dit jaar streamen we het event voor het eerst vanuit deze mooie locatie. Ook hebben we er dit jaar alles aan gedaan om het zo actief en leuk mogelijk te maken voor de deelneemsters thuis! Zo krijgt elke deelnemer een pakket thuisgestuurd met goodies van de deelnemende bedrijven en borrelsnacks. Ook zitten er flesjes wijn in het pakket, want we sluiten dit jaar af met een wijnproeverij, waarbij een sommelier uitleg geeft over deze wijnen!

 

Gezellig met z’n allen wijn drinken en ook nog eens iets leren over bedrijven waar je misschien later wel kan gaan werken, dat klinkt erg leuk! Is het ook leuk om het te organiseren?

Haha ja! Ook het organiseren is erg leuk. Voornamelijk het werken in een landelijk team is heel leuk. Naast mijn eigen bestuur in Delft heb ik door Techniek op Hakken nog een groep waarbij we naar een mooi gezamenlijk doel toe werken, ook al hebben we elkaar niet vaak fysiek gezien het voelt toch alsof je elkaar echt hebt leren kennen en zo krijg je ook weer veel mee van andere Integrandvestigingen. Ook spreekt dit evenement mij zelf erg aan omdat ik zelf een vrouw ben en een technische studie doe. Daarom vind ik het extra leuk om te organiseren.

Ben je enthousiast geraakt over Techniek op Hakken, er zijn nog plekken vrij! Schrijf je snel in!