Teambuilding met YSE!

18 maart 2021 door Ward Geskes - Integrand Amsterdam
#bestuursjaar #trainingen #YSE

Online Teambuilding met YSE!

 

Bij teambuidlingactiviteiten staat samenwerking centraal. Het doel van deze activiteiten is om sociale binding, vertrouwen, efficiëntie en een bepaalde groepsdynamiek te creëren binnen een groep mensen die op den duur moeten samenwerken. Binnen de besturen van Integrand is het essentieel om deze dynamiek te vinden tijdens het doen van een bestuursjaar bij Integrand. Vandaar dat Integrand al een aantal jaren een samenwerking heeft met YSE. YSE is een organisatie die met behulp van training en coaching mensen op persoonlijk en professioneel vlak laat groeien. Om meer te weten te komen over deze hele leerzame en leuke trainingen heb ik een interview met Maxime Kool van YSE gehouden. Lees hieronder meer!

 

1. Wat houdt ‘The Escape Game’ van YSE precies in?

In deze escape game van YSE strijd je samen met je team - online - tegen andere teams om zo snel mogelijk de codes te kraken. De game bestaat uit een aantal puzzels met allerlei verschillende elementen. Door het oplossen van de puzzel krijg je een code en daarmee unlock je een deel van een QR-code. Het team dat als eerst de QR-code compleet heeft en ‘m weet te scannen (en dus uitvindt wat erachter zit), wint de game! De game is uitdagend én zorgt ervoor dat jullie elkaar als team nog beter leren kennen.

 

2. Hoe worden de trainingen die YSE aanbiedt precies ontwikkeld?

Onze ‘normale’ trainingen die zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling worden ontwikkeld door ervaren trainers van YSE, waarbij er wordt gekeken naar wat Young Professionals in het begin van hun carrière nodig hebben. De escape game is door Digital Trainees van YSE ontworpen om deelnemers online op een interactieve manier een leuke teambuildingsactiviteit te kunnen bieden. Zij hebben hierbij met name hun creativiteit en digital kennis ingezet om de game afwisselend en uitdagend te maken.

 

3. Waarom is er gekozen voor de spelvorm die wordt gebruikt? Welke voordelen heeft dit?

Deze vorm is gekozen omdat het interactief is, het de energie (ook online) hooghoudt en het de teamplayercapaciteiten van de deelnemers op de proef stelt. Het laat goed zien wie de leiding pakt, of er structuur wordt aangebracht in de aanpak, wie kritisch is, weer doorzet of juist afhaakt en of een team goed met elkaar communiceert. Daarnaast zorgt de activiteit ook voor fun en lachen met elkaar is natuurlijk ook belangrijk!

4. Hoe is de samenwerking tussen YSE en Integrand tot stand gekomen?

Waar deze is begonnen dat durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen. Ik ben sinds juni in de rol van recruiter verantwoordelijk geworden voor het contact met studentenorganisaties. Op dat moment hadden we al erg goed contact met Integrand, maar dat is dit jaar door de drie grote besturendagen alleen maar versterkt. Bestuursleden van Integrand zijn over het algemeen ambitieuze types die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en daarom ook goed zouden kunnen passen bij YSE.

 

5. Hoe is jullie ervaring (tot nu toe) met het geven van trainingen online?

Goed! Natuurlijk is het voor zowel de trainer als de student leuker om het offline te doen. Het is leuk om elkaar in het echt te leren kennen en makkelijker om energie te behouden en interactie te faciliteren. Toch valt het me niet tegen online. We proberen het door opdrachten en het gebruik van breakout rooms interactief te houden. Zeker in groepen die elkaar al een beetje kennen, doet iedereen goed mee en dat maakt de training dan kwalitatief ook waardevoller. Het leuke is ook dat je online toch wat makkelijker grote groepen ontvangt, dus dat maakt de organisatie weer laagdrempeliger.

 

Heeft dit interview jouw interesse gewekt voor een training van YSE? Neem dan contact met met Maxime (maxime@yse.nl) of neem een kijkje op de website: www.yse.nl