Landelijk bestuursjaar

11 maart 2016 door Anke van 't Klooster

Een kijkje in het leven van de voorzitter van Integrand Nederland

Op dit moment is Heleen Hoekstra voorzitter van Integrand Nederland, het overkoepelende bestuur van Stichting Integrand. Ze is 22 jaar en heeft vorig jaar haar bachelor Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Tilburg afgerond. Tijdens haar studie heeft ze topsport gedaan: roeien bij Vidar. Bij deze studentenroeivereniging roeit ze nu niet meer, maar is ze wel actief bij haar dispuut.

Heleen, wat is Integrand eigenlijk?
Integrand is een landelijke stichting voor en door studenten. In elke studentenstad in Nederland zit één van onze vestigingen. In totaal zijn hier ongeveer 140 bestuursleden bij betrokken. Ons doel is om studenten te helpen zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt door ze kennis te laten maken met het bedrijfsleven, al tijdens de studie. Wij geven invulling aan dit doel door studenten aan stages te helpen, te laten deelnemen aan talentpools en door het organiseren van carrière evenementen. Daarnaast bieden we bestuursjaren aan, waarmee studenten waardevolle bedrijfsvaardigheden kunnen opdoen. Aan de andere kant helpen wij bedrijven met hun employer branding en campus recruitment.

Hoe ben jij bij Integrand terecht gekomen?
Afgelopen jaar zat ik in de afrondende fase van mijn bachelor Organisatiewetenschappen aan de universiteit van Tilburg. Ik wist nog niet welke master ik na mijn bachelor wilde doen, of waar ik mijzelf überhaupt zag werken over een aantal jaar. Daarnaast miste ik praktijkervaring en was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een fulltime bestuursjaar leek mij de ideale gelegenheid om een hoop nieuwe dingen te leren, kennis te maken met interessante bedrijven en praktijkervaring op te doen.

Het landelijke bestuur sprak mij erg aan, omdat je daarmee op strategisch niveau aan de organisatie kunt bijdragen. Om meer hierover te weten te komen, heb ik de Integrand Nederland Inhousedag bezocht. Dit was een leuke dag op het kantoor van Integrand Nederland, waarbij ik goed de sfeer kon proeven.

En toen ben je gaan solliciteren?
Ja, en nu een jaar later, sta ik zelf aan het roer. Samen met vijf andere fulltime bestuursleden vorm ik het landelijke bestuur van de stichting. Momenteel zitten wij alweer op de helft van ons bestuursjaar. In de afgelopen maanden heb ik een hoop geleerd over mijzelf, werken in teams en leiding geven. Daarnaast weet ik, doordat ik bij veel bedrijven over de vloer kom, inmiddels een stuk beter waar ik mijzelf in de toekomst zie werken. Bovendien heb ik mijn netwerk onwijs vergroot met alle bestuursleden, alumni en recruiters die ik heb mogen ontmoeten.

Wat zou je zeggen tegen ambitieuze studenten?
Een fulltime bestuursjaar bij Integrand is leerzaam, uitdagend én vooral heel leuk! Vanaf augustus zit het er voor mijn bestuur helaas al weer op. Daarom zoeken wij enthousiaste, leergierige studenten die het stokje van ons willen overnemen. Mocht dit je iets lijken, wil ik je van harte uitnodigen om langs te komen op onze Inhousedag vrijdag 18 maart. Hopelijk tot dan!

Wil je meer informatie? Kijk even op de bestuurswebsite waar je onder anderen de informatiebrochure vindt en onze contactgegevens.