Inhousedag van Integrand bij ING

25 juni 2015 door Jorien Brekelmans

Mijn naam is Jorien Brekelmans en ik zit op dit moment in de eindfase van de Master International Business – Marketing Finance aan de Maastricht University. Via Integrand kwam ik in aanraking met verschillende inhousedagen, een uniek concept om op een vrijblijvende manier met verschillende bedrijven in contact te komen. Aangezien ik nog niet zeker wist wat voor werkgever nou mijn ideale werkgever zou zijn, was dit de perfecte kans voor mij om een beter beeld te krijgen van verschillende industrieën.  De inhousedag van ING sprak mij erg aan, en ik besloot mij hiervoor in te schrijven.

Nadat ik op basis van mijn CV was uitgekozen, nam ik op vrijdag 22 juni deel aan de inhousedag bij ING. Tijdens deze dag kregen we meer informatie over de verschillende afdelingen binnen Commercial Banking ING. Gedurende drie uur werkten we in kleine groepen aan een case, waarbij een assessor aanwezig was om het groepsproces te evalueren. Na de case gingen we gezamenlijk lunchen, waarbij er alle mogelijkheid was om met verschillende medewerkers van de afdeling te praten. Na de lunch vonden de case presentaties plaats en werd een van de groepjes verkozen tot winnaar. Vervolgens hadden enkele medewerkers een korte presentatie voorbereid, om zo een beter beeld te geven van hun werkzaamheden. De dag eindigde met een gezellige borrel, waar veel werknemers een gaatje vrij voor hadden gehouden in hun agenda. 

Ik was positief verrast door de informele sfeer die er hing tijdens de inhousedag. De medewerkers waren heel open over hun verantwoordelijkheden en werkzaamheden en op deze manier kreeg ik een duidelijk beeld van de cultuur die er binnen ING heerst. Daarnaast was het continu mogelijk om vragen te stellen en kreeg je duidelijke en eerlijke antwoorden op je vragen.

Drie dagen na de inhousedag ben ik benaderd door de Head of Commercial Banking Portfolio van ING, met de mededeling dat ze me naar aanleiding van de inhousedag graag wilden uitnodigen voor een tweede gesprek.  Uiteraard greep ik deze kans met beide handen aan en ben ik twee weken later opnieuw afgereisd naar Amsterdam. Opnieuw vond er een tweetal prettige gesprekken plaats tussen mij en twee managers, waarna mij een aanbod is gedaan voor het management traineeship binnen Commercial Banking ING.  Per 1 september zal ik aan de slag gaan als trainee.

Het leuke aan de inhousedag was dat ik op een zeer ongedwongen manier kennis heb kunnen maken met een potentiële werkgever. De openheid voor het stellen van vragen, het werken aan een case, en de informele setting maakte de inhousedag voor mij de perfecte manier om mijzelf te kunnen profileren. Aan iedereen die twijfelt over zijn/haar toekomstige werkgever zou ik dan ook willen aanraden om zoveel mogelijk inhousedagen te bezoeken. Mij heeft het in ieder geval een mooi resultaat geboden, wie weet jou ook!