Integrand Inhousedagen

14 december 2016 door Viola Visser & Agnes Peijster

De Integrand Inhousedagen zijn al jaren lang erg succesvol. Hoewel de aanmeldingen vrijwel altijd hard gaan, weet nog lang niet iedere student van deze evenementen af. Daarom een kort interview met Viola Visser (24) en Christian Slabbekorn (22). Allebei hebben ze meerdere inhousedagen bezocht en zijn ze dus de geschikte personen om hier meer over te vertellen. Wie weet word je enthousiast en meld je jezelf aan voor een van de inhousedagen in het voorjaar!

Viola was bij &samhoud en Procter & Gamble. Christian was bij Davinci, Hoogwegt en Oracle. Allen inhousedagen van Integrand.

Wat is een inhousedag?
Een inhousedag is een evenement bij een bedrijf speciaal voor studenten en net-afgestudeerden. Tijdens deze dag krijg je de mogelijkheid om een dagje bij het bedrijf binnen te kijken. Zo kun je zien wat ze doen en of je hier zou willen werken of stage lopen.

Het bezoeken van een dag is geheel vrijblijvend en altijd gratis. Het programma verschilt per bedrijf, maar vaak krijg je een presentatie en case, waarbij je in een groepje een opdracht oplost. Zo kan het bedrijf zien hoe jij werkt en kun je zien hoe het werk eruit ziet of welke problemen er spelen. Meestal is er ook een goed verzorgde lunch en eindigt de dag met een borrel met werknemers. Vaak krijg je ook een goodiebag mee naar huis!

Wat moest je van te voren doen om geselecteerd te worden?
Viola: Voor beide inhousedagen moest ik mijn CV opsturen. Voor P&G moest ik ook een uitgebreide online test doen (e-assessment) met redeneringsvragen en puzzels en een uur skypen met een manager.

Christian: ik moest mijn CV opsturen.

Heb je een goed beeld gekregen van het bedrijf?
Viola: Ja, zelfs in één dag krijg je een heel goed beeld van het bedrijf en de sfeer. Word je enthousiast van de presentatie? Heb je een klik met de mensen? Vind je de werkomgeving leuk? En zie je jezelf hier al rondlopen? Van sommige bedrijven heb je namelijk bepaalde verwachtingen, maar deze hoeven niet te kloppen.

Christian: Ja, bij alle drie de bedrijven hebben ze goed uitgelegd wat ze doen en wat de mogelijkheden zijn qua baan en stage.

Hoe vond je de case/training?
Viola: De case vond ik moeilijk! Je krijg meestal een groot probleem voorgeschoteld dat je in korte tijd met een groepje moet oplossen. Dit is vaak een probleem waar het bedrijf ook mee heeft geworsteld. Wees je er daarom van bewust dat je niet tot een perfecte oplossing hoeft te komen. Dus probeer de case zo goed mogelijk op te lossen en houd de tijd goed in de gaten! Want je hebt altijd te weinig tijd…

Wat is het belangrijkste dat je ervan hebt geleerd?
Viola: Het beeld dat je van een bedrijf hebt hoeft niet altijd te kloppen. De meeste ideeën die je van een bedrijf hebt zijn gebaseerd op hoe zij zich naar de buitenwereld presenteren. Je kunt dan vaak niet zien hoe de sfeer is, wat belangrijk is binnen een bedrijf en hoe de mensen zijn die er werken. Daarom is het heel nuttig om een keer langs te gaan en te zien of het een bedrijf bij je past.  Ik zou het raar vinden om te solliciteren bij een bedrijf waar ik nog nooit ben geweest.

Christian: Ik heb geleerd bij welke bedrijven ik wel of niet wil werken en waar ik naar op zoek ben in een baan.

Heeft het netwerken tijdens de borrel na afloop je nog wat opgeleverd?
Viola: Tijdens de afsluitende borrel heb je de mogelijkheid om op een informele manier kennis te maken met de werknemers. Je kunt zo al je vragen stellen. Dit kan je ook helpen als voorbereiding op een eventueel sollicitatiegesprek.

Zou je nog een keer naar een inhousedag willen?
​Jazeker! Een inhousedag geeft een goed beeld van een bedrijf. Door verschillende inhousedagen te bezoeken kun je goed bedrijven vergelijken en zien waar je graag zou willen werken. Ook kun je informatie van een bedrijf goed gebruiken bij je motivatie tijdens je sollicitatiegesprek. Door een keer bij een bedrijf te kijken kun je beter onderbouwen waarom je er zou willen werken.

Daarnaast proberen bedrijven zichzelf van hun beste kant laten zien, daarom kun je er van uit gaan dat het een leuke dag wordt!

Christian: Ja, ik weet al beter waar ik later wil werken maar ik vind het interessant om verder te blijven kijken.

De volgende cyclus van Integrand Inhousedagen is van maart tot en met mei 2017. Like de Integrand Facebookpagina of de Integrand Inhousedagen Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!