Succesvolle oud-Integrander

28 januari 2015 door Matthijs Neppelenbroek
interview

Matthijs Neppelenbroek was in het studiejaar 2007/2008 bestuurslid bij Integrand, waarbij hij de IT en Communicatie voor zijn rekening nam. Tegenwoordig werkt hij als projectmanager Commercie & IT bij Air France-KLM. “Een bestuursjaar bij Integrand was een van mijn beste beslissingen ooit.”

“Mijn tijd bij Integrand was het omslagpunt in mijn carrière. De eerste stappen naar mijn huidige baan heb ik daar gezet. Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt binnen Integrand, omdat ik heel vrij werd gelaten en de mogelijkheid had om alles te proberen. Door de contacten met zowel het eigen team als de landelijke vestigingen ben ik sterker geworden in communicatie. Ik ontwikkelde een commerciële instelling en leerde veel over ondernemerschap en vernieuwing. Daarnaast zag ik de verkoopkant door het contact met Externe Zaken, hielp ik de Brand Manager mee als er campagnemateriaal ontworpen moest worden en ondersteunde ik het redactieteam bij de eindredactie. Door die combinatie werd ik beter in mijn eigen vakgebied, de IT. De feedback van collega’s was erg zinvol. Hierdoor leerde ik wat ik écht wilde en waar mijn kracht lag.” 

Van trainee naar projectmanager
“Toen ik ging afstuderen, solliciteerde ik dankzij Integrand onder andere bij Air France-KLM. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd binnen de zorg en IT, maar een half jaar later kreeg ik bericht dat mijn profiel bij de IT traineeship van Air France-KLM aansloot en werd ik trainee. Het tweejarige Management Program IT bestond uit vier opdrachten van elk een half jaar, waarbij ik op verschillende afdelingen meekeek vanuit IT-perspectief. Het doel is dat trainees in de toekomst IT Manager worden.

Sinds een jaar ben ik projectmanager Commercie & IT op de afdeling Information Management Office Commercial, waarbij ik me richt op de zakelijke markt. Ik kan mijn ervaringen vanuit Integrand hier goed gebruiken. Omdat ik daar heb geleerd dat samenwerking met collega’s uit andere vakgebieden van groot belang is, probeer ik nu zoveel mogelijk met accountmanagers op pad te gaan, naast ze te gaan zitten en te horen waar zij mee bezig zijn. Je kunt als IT’er wel cijfers uit het systeem inzien, maar die zeggen weinig als je niet weet wat er speelt bij de accountmanagers.”

Beste beslissing ooit
“Het bestuursjaar bij Integrand was een van mijn beste beslissingen ooit. Door de bedrijfsbezoeken en gesprekken met organisaties weet ik precies hoe zij naar studenten kijken en hoe ik mij het beste kan opstellen bij een sollicitatie. Binnen veel bedrijven heb ik connecties. Van de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, de contacten – veel oud-collega’s spreek ik nog regelmatig – en het inzicht dat ik kreeg in de bedrijfswereld heb ik nog dagelijks plezier. Integrand heeft zeker een rol gespeeld in mijn ontwikkeling.”