Tips en Tricks voor een nette salarisadministratie als student

18 maart 2022 door Extern

Misschien heb je er tijdens je studie al wel een en ander over geleerd. Of misschien heb je alleen met verbazing naar alle kolommen met cijfertjes gekeken op je loonstrook of je jaaroverzicht. Salarisadministratie is met alles wat erbij komt kijken aan regelgeving en berekeningen best een ingewikkeld geheel. Premies, verzekeringen, toeslagen, vakantiegeld enzovoorts, het moet allemaal kloppen en het hangt ook nog op allerlei manieren met elkaar samen. Misschien vind jij het razend interessant hoe dit allemaal in elkaar steekt en een beetje kennis van zaken kan geen kwaad als je over je salaris of stagevergoeding gaat onderhandelen, maar om echt het naadje van de kous te weten moet je een behoorlijke specialist zijn.

 

Salure is zo’n specialist. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring en echte specialisten in dienst. Zij doen de administratie voor klanten in heel verschillende branches. De ict afdeling van Salure heeft systemen ontwikkeld die ervoor zorgen dat elke klant op maat kan worden aangesloten op de systemen van Salure. De medewerkers van de salarisadministratie kennen de laatste wet- en regelgeving op hun duimpje en de systemen worden steeds zo aangepast dat de salarisadministratie van de klanten aan alle vereisten voldoet. Ook voor jaaroverzichten en accountantsverklaringen draaien ze hun hand niet om. Het bedrijf biedt verschillende pakketten aan, van simpele payroll tot een volledige salarisadministratie met alles erop en eraan.

Misschien een goeie tip voor als je later zelf mensen in dienst hebt en salarisadministratie niet je favoriete onderdeel van de bedrijfsvoering is. De salarisadministratie uitbesteden is tegenwoordig heel normaal. Het is enerzijds te ingewikkeld geworden om het allemaal zelf te blijven doen en anderzijds zo in systemen vervat dat er ook geen eer meer aan te behalen valt. Het uitbesteden ervan aan een gespecialiseerde en betrouwbare partij levert organisaties en bedrijven een hoop tijdwinst op. En het heeft meer voordelen zoals de zekerheid dat het goed gebeurt. Iedereen moet doen waar hij goed in is toch?

Zelf doen

Ben jij juist wel heel geïnteresseerd in de berekeningen en regelgeving achter al die cijfers op je loonstrook dan is een studie of keuzevak op het gebied van accountancy misschien wel wat voor je. En wie weet zit een stageplek of baan bij Salure er wel in voor jou. Of een afstudeeropdracht in de ict, want de systemen moeten steeds aangepast worden aan de nieuwste regels en ook de beveiliging en de privacy van klantgegevens is een hot item.


De arbeidsmarkt is de laatste jaren erg veranderd en vooral jonge mensen zijn steeds vaker eigen baas, freelancer, zzp-er. Misschien is dat ook hoe jij je werk doet of wilt gaan doen. Het geeft veel vrijheid en je houdt de mogelijkheden open. Toch is het wel een goed idee om stil te staan bij de risico’s die je loopt. Je hebt weinig rechten als je onverhoopt ziek wordt of nog erger arbeidsongeschikt raakt. Er zijn verzekeringen en andere, nieuwe vormen voor het opvangen van dit soort dingen (denk aan de zogenaamde broodfondsen), maar die moet je dan wel zelf regelen.