BMC - Traineeship Young financials

Wie zijn wij?

BMC draagt bij aan het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Met een ondernemende mentaliteit en nuchtere aanpak gaan we steeds voor maximaal maatschappelijk resultaat, in ideeën en uitvoeringskracht. We zetten onze expertise en innovatiekracht in om elke dag beter te worden, voor elkaar en onze opdrachtgevers.

Voor inwoners, cliënten en leerlingen. 

Betrokkenheid is een van onze kernwaarden. Zo worden er naast het traineeprogramma ook vaak activiteiten georganiseerd. Zo hebben we regelmatig connectdagen, gaan we jaarlijks op skivakantie en staan dingen als traineebattles, spelletjesavonden en andere uitjes met Jong-BMC ook vaak op de agenda! 

Het Traineeship Young financials

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste starters voor ons traineeship! Als Trainee bij BMC ga je meteen aan de slag om je in 1.5 jaar te ontwikkelen tot zelfstandig financieel adviseur, waarbij je op interim (tijdelijke) basis, afwisselende opdrachten in de publieke sector vervult. Onze opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld verschillende Gemeenten, Ministeries, Provincies, maar ook organisaties in de Zorgsector, bijvoorbeeld een jeugdzorginstelling of GGD. Samen kijken we waar jouw kracht en interesses liggen en zoeken wij voor jou een passende opdracht! 

Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als; 

 • Medewerker bedrijfsvoering; je houdt je bijvoorbeeld bezig met budgetbewaking en het meewerken aan procesoptimalisaties. 

 • Proces Medewerker; zoals Lean theorieën toepasbaar maken in de praktijk en het onderzoeken van bedrijfsprocessen.

 • Junior Financieel adviseur; je ondersteunt bijvoorbeeld bij de jaarrekening, crediteuren- en debiteurenbeheer en implementatie van digitale nota aanvraagformulieren. 

Aftermovie BMC gala

Gemiddeld ga je vier dagen per week aan de slag bij jouw opdrachtgever en één dag in de week volg je trainingen met je traineegroep. Enkele voorbeelden zijn trainingen over overheidsfinanciën, risicomanagement, de planning & control cyclus, en meer! Door middel van diverse workshops, studiemateriaal en concrete voorbeelden uit de praktijk van BMC-adviseurs, kun jij jouw opgedane kennis direct inzetten bij verschillende opdrachtgevers. Ook na het traineeship zijn er mogelijkheden om je blijven te ontwikkelen. Er worden allerlei leerlijnen aangeboden zoals Lean Green Belt, controllersopleidingen en persoonlijk leiderschap. Daarbij werken wij nauw samen met onder andere de VU voor het volgen van vervolgopleidingen op maat. Ook bestaat de mogelijkheid om binnen de organisatie stappen te maken, waarbij de richting volledig afhankelijk is van jouw ambities! 

Het traineeship start op 1 april 2023 als streefdatum, maar in overleg kun je eerder starten bij verschillende opdrachtgevers in jouw regio.

Aftermovie BMC zomerfeest

Wat kan je vanuit ons verwachten?

Wij bieden:

 • Minimaal 1 dag van jouw werkweek wordt besteed aan opleiding en ontwikkeling, samen met jouw medetrainees.

 • Een fulltime contract voor onbepaalde tijd 

 • Een bruto startsalaris van €2750 met mogelijke doorgroei tot €3050 aan het einde van je traineeship. 

 • Een keuzebudget dat maandelijks bovenop je salaris komt. Dit kun je bijvoorbeeld besteden aan een sportabbonnement, extra vakantiededagen of fietsregeling, dit vul je zelf in!

 • Tot 41 vakantiedagen per jaar, waarvan een deel via je keuzebudget. 

 • Keuze uit een leaseauto (ook privé) of mobiliteitsbudget, om jouw flexibiliteit te garanderen. 

 • Uiteraard krijg je ook een laptop en hebben wij een Choose Your Own Phone regeling. 

Contact

Ella van der End

Ella.van.der.end@bmc.nl

0617 60 45 17

Wat verwachten wij van jou?

We vinden het belangrijk dat je het volgende meebrengt:

 • (Bijna) afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting van Accountancy, Bedrijfseconomie of Finance & Control. (Staat jouw opleiding er niet bij, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is!). 

 • Affiniteit met financiën én maatschappelijke onderwerpen

 • Je bent ondernemend, proactief en communicatief (zowel schriftelijk als verbaal) sterk. 

 • Je vindt het leuk om op nieuwe plekken te komen en je vindt het geen probleem om door Nederland te reizen voor diverse opdrachten. 

De sollicitatieprocedure

Het sollicitatieproces ziet er als volgt uit:

 1. Aanleveren cv en een motivatiebrief in het Nederlands

 2. Telefonisch contact met de recruiter van het domein Bestuur & Bedrijfsvoering 

 3. Eerste sollicitatiegesprek (mogelijk digitaal) met de recruiter van het domein Bestuur & Bedrijfsvoering 

 4. Tweede sollicitatiegesprek (mogelijk digitaal) met de manager-trainees en accountmanager uit jouw regio

 5. Contractaanbieding

Wil je de verhalen horen van een huidige trainee? Dat kan! Vraag een bel-verzoek aan via Ella van der End (ella.van.der.end@bmc.nl/+31 (0)6 17 60 45 17) en wij zorgen ervoor dat je wordt gebeld door één van onze trainees.